Op 17 november jl., exact tweeëntachtig jaar na opening van ’t Kelderke, heeft de Brand Bierbrouwerij op de plek van de oude pastorie op het brouwterrein in Wijlre haar hagelnieuwe Proeflokaal geopend. Het Proeflokaal in Wijlre is het nieuwe gastvrije centrum op het brouwerijterrein en dient als startpunt voor rondleidingen en ontvangsten. Daarnaast zal het een plek zijn waar bezoekers een goed glas bier met mooie borrelhappen, kop koffie met vlaai of een lunch kunnen nuttigen. In het Proeflokaal zullen proeverijen en workshops worden georganiseerd.

In het bijzijn van (oud)medewerkers, buren en naaste relaties van de Brand Bierbrouwerij proostten Joëlle van de Sanden, Michel Bormans, Martijn Wijnhoven en Anouk Litjens en verklaarden daarmee deze nieuwe locatie officieel voor geopend.

Microbrouwerij

Naast het Proeflokaal wordt er ook gebouwd aan een microbrouwerij waar Brand in de toekomst een extra dimensie toevoegt aan het leven in de Brouwerij. Het zal een innovatieve proeftuin zijn voor eigen bieren van Brand. Alle bieren die er gebrouwen worden zullen ook te proeven zijn in het Proeflokaal. Naar verwachting is de microbouwerij gereed in het voorjaar van 2020.

Bier is emotie en beleving. Dat geldt voor Brand als een van de oudste brouwerijen van Nederland als geen ander. In het museum en tijdens de rondleiding staat Traditie en Vernieuwing centraal en worden alle zintuigen geprikkeld. Er zijn extra elementen toegevoegd aan de rondleiding die zorgen voor extra dynamiek en verdieping. Het oorspronkelijke proeflokaal van Brand (’t Kelderke), opende exact 82 jaar geleden haar deuren op 17 november 1937. Het is dus geen toeval dat deze dag is gekozen om de opening van het nieuwe proeflokaal te laten plaatsvinden. ’t Kelderke blijft onderdeel van de rondleiding en zal ook nog in dienst blijven als speciaal proeflokaal voor diverse gelegenheden.