Op vrijdag 11 november kun je bij ruim dertig horecazaken in de binnenstad een écht Utrechts bier proeven. Pint Maarten is exclusief voor deze dag gebrouwen door De Horecaburgemeester in samenwerking met vijf grote Utrechtse brouwerijen. Op de 11e vieren we Sint Maarten én de laatste dag van alle Utrecht900-vieringen. Het exclusieve stadsbier is een gehopt blond bier met een alcoholpercentage van 5,2%. Licht bitter, maar vooral doordrinkbaar door de mooie fruitige en kruidige smaken. Het bier werd gebrouwen samen met Nu Utrechts Bier: een brouwerscollectief van Brouwerij Eleven, De Leckere, Oproer, vandeStreek en De Kromme Haring.

Om deze dag helemaal feestelijk af te sluiten bedacht De Horecaburgemeester een initiatief om Utrechters naar de binnenstad te brengen. En wat verbindt meer dan samen proosten? Het bier komt voort uit een echte Utrechtse samenwerking. Het recept van Pint Maarten is tot stand gekomen met input vanuit alle brouwerijen en dat proef je.

Proosten met Pint Maarten
Bij ruim 30 horecazaken en 6 winkels is Pint Maarten op 11 november verkrijgbaar. Geheel in de geest van de barmhartige beschermheilige Sint Maarten is het bier verkocht aan de deelnemende zaken voor de helft van de prijs. Door het bier te bestellen support je de Utrechtse horeca. Neem een slok en proef Utrechts trots, hef het glas en proost samen op de stad! De complete lijst met deelnemers is te vinden op www.pintmaarten.nl.

Het eerste Pint Maarten bier wordt op vrijdag 11 november om 15.30 uur getapt door burgemeester Sharon Dijksma bij Café Tilt (Lange Jufferstraat 62). Daarna is het bier verkrijgbaar bij de deelnemende zaken zolang de voorraad strekt.