Woensdag 18 december 2019 kwamen 80 Nederlandse brouwerijen bijeen bij brouwerij Jopen om gezamenlijk een bier te brouwen waarvan de opbrengsten naar Stichting ALS Nederland gaan. Deze actie, genaamd ‘Beer Geeks Beat ALS’ wordt voor het tweede jaar geïnitieerd door bierliefhebbers en bierbrouwers die zich op facebook verenigen rond de facebook groep ‘Beer Geeks’. Op 1 februari zal het bier, een smoked porter, feestelijk gelanceerd worden bij DAVO in Deventer én landelijk verkrijgbaar zijn.

In navolging van het succes van het bier ‘Body and Soul’ werd dit jaar bij Jopen de opvolger gebrouwen onder de naam ‘Road to nowhere’. Het label, gebaseerd op een aquarel gemaakt door ALS-patiënte Eeke Maters, verbeeldt deze ‘road to nowhere.’ “Road to nowhere is een passende titel voor zowel het op doek gezette duinpad als natuurlijk de metafoor die het heeft met de ziekte ALS. Door op het label wederom een kunstwerk van een patiënt te zetten linken we het doel van het bier direct aan het eindproduct”, zegt Ronald van de Streek, die samen met Ferry Wijnhoven en Marcel Borghart het Beer Geeks Beat ALS project coördineert.

“Het ontstaan de Beer Geek beat ALS actie ligt in de geschiedenis van de groep” vertelt Ferry Wijnhoven. “Vorig jaar ontstond het idee voor het eerst omdat we tegelijkertijd 5 jaar bestonden en 10.000 leden bereikten. Het bier werd gekoppeld aan Stichting ALS omdat een vriend van velen in de groep helaas aan ALS is overleden.” Op Beer Geeks worden inmiddels allerhande acties opgezet om ook geld op te halen voor het goede doel. De teller staat inmiddels op ruim €33.000,- en we verwachten dan ook ruim over het bedrag van vorig jaar heen te gaan.