Voor het zevende jaar organiseerde Brouwerij Palm haar hopplukfestival. Bierliefhebbers kregen de kans de door de brouwerij geteelde hop mee te plukken. Hop is één van de basis-ingrediënten van bier, het zorgt voor smaak, aroma en karakter. Palm startte in 2011 haar eigen hopteelt, goed voor een 3.000-tal hopranken. 750 bierliefhebbers schreven zich voor deze editie in om zelf deel te nemen aan de hoppluk, daarnaast genoten een 5.000-tal kijklustigen van het totaalprogramma.

Naast de brouwzaal van Palm opende ook Brouwerij De Hoorn, gekend voor haar bieren Cornet en Arthur’s Legacy, de deuren. Dat gold ook voor Stoeterij Diepensteyn, de thuishaven van de alom gekende Palm-paarden. Vanuit een tiental vintage foodtrucks werden heerlijke streetfood gerechten geserveerd. De chefs werkten met kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. In combinatie met de Palm-bieren was dit een hoogmis voor levensgenieters. Met de hoge temperaturen was de in het voorjaar gelanceerde, laag-alcoholische, Palm Session IPA, de hit aan de talrijke bars. Ook dit jaar werd de Hoppluk met Highland Games gecombineerd. Volgens de overlevering werden vanaf de 11e eeuw in Schotland de eerste Highland Games gehouden. In allerlei proeven zoals paal- en schoofwerpen, hamerslingeren en touwtrekken streden krachtpatsers om de titel. Vernieuwing was er ook met de eerste editie van Hoprock, een gevarieerd muzikaal aanbod op het podium, muzikaal talent bracht de sfeer er echt in.

€ 22.500 voor jeugdverenigingen

Omstreeks 17.00 uur ontvingen de vijf geselecteerde laureaten van het Fonds Ereburger Alfred Van Roy, namens de directie van Palm NV – uit handen van Pieter Swinkels – en namens het gemeentebestuur Londerzeel – uit handen van de burgemeester en schepenen – de toegewezen fondsen voor 2019. Palm NV en Diepensteyn NV voorzien samen een totaalbedrag van € 25.000. Het Fonds heeft tot doel de jeugdwerking in Londerzeel te ondersteunen. Verenigingen met een jeugdwerking die focussen op jeugd kunnen aanmerking komen voor gelden uit dit fonds. Brouwerij Palm richtte het fonds op ter ere en ter nagedachtenis van brouwer Alfred Van Roy (°1913 / +2009). Het geeft aan dat de brouwerij enorm veel belang hecht aan de lokale verankering en ondersteuning van het verenigingsleven.