Rodenbach Vintage mag zich beste ‘Sour Beer’ van de wereld noemen en is bekroond op de World Beer Awards als World’s Best Sour Beer. Rodenbach is hiermee de enige Belgische brouwer in de lijst van ‘World’s Best Beers 2018′. Brouwerij Rodenbach was met 6 awards de grote winnaar op de World Beer Awards.

Brugge Tripel, gebrouwen door Brouwerij Palm, kreeg de Gold Medal Belgium Style Tripel. De internationale WBA jury heeft in negen categorieën de ‘beste bieren van de wereld’ bekroond. 2.300 bieren werden blind geproefd, de resultaten van de finale jurering werden onlangs bekend gemaakt. Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm haalden samen volgende 7 awards binnen:

World’s Best Sour Beer: Rodenbach Vintage

Gold Medal: Rodenbach Alexander

Gold Medal: Rodenbach Caractére Rouge

Silver Medal: Rodenbach Grand Cru 

Silver Medal: Rodenbach FruitAge

Country Winner Sour Beer: Rodenbach Vintage

Gold Medal Belgium Style Tripel: Brugge Tripel

Appelzurig

Rodenbach Vintage is 100 procent, 24 maanden op eikenhouten foeders gerijpt bier, wat resulteert in een superieure Rodenbach Grand Cru. Brouwmeester Rudi Ghequire: “Rodenbach Vintage is complex, rond, intens en verfrissend. Kenmerkend is de appelzurige fruitigheid in combinatie met karamel, wilde honing en eik met een toets van vanille, kers en zoethout. Zijn aroma bevat een vleugje karamel en eikenhout, alsook toetsen van groene appeltjes vermengd met honing en chocolade. De zachtzure, fruitige afdronk is lang en mooi in balans, net als bij een grand cru wijn.” Het is lang niet de eerste keer dat Rodenbach Vintage in de prijzen valt. Een greep uit het ‘palmares’: goud op de World Beer Cup in 2010, beste ‘dark vintage’ en ‘dark beer’ van Europa en de wereld op de World Beer Awards in 2012, 2013 en 2014, beste ‘Oud Bruin’ op de World Beer Awards van 2015 en 2016.