Hij is er: de unieke collaboration brew van het Amerikaanse Dogfish Head en Rodenbach uit Roeselare. De eerste samenwerking in de bijna 200-jarige historie van de Belgische brouwerij. Samen brouwen zij Vibrant P’Ocean, een blended Sour Ale van 4,7% ABV. Het bier is nu leverbaar.

Vibrant P’Ocean is een complex, robijnkleurig bier met smaken van rood fruit en citroen. Om dit trans-Atlantische bier te maken, combineerden de brouwerijen zorgvuldig twee unieke basisbieren – één ontwikkeld door Rodenbach en de andere door Dogfish Head. Het deel van Rodenbach, een gedurende twee jaar op foeder gerijpte sour, werd in België gebrouwen voordat het zijn reis maakte naar Milton, Delaware. Daar werd het bier gemengd met het deel van Dogfish Head, een kettle sour gebrouwen met pilsmout, tarwemout, vlierbes, vlierbloesem, gesneden citroenen en Belgische fleur de sel. Het eindresultaat is een innovatieve en verfrissende Sour Ale dat de moderne creatieve brouwkunsten van Dogfish Head combineert met de eeuwenoude rijpingsmethode op eikenhouten foeders dat Rodenbach zijn onderscheidende karakter geeft.

“Als de nummer 1 sour beer brouwerij van Amerika zijn we ontzettend vereerd om als eerste een bier te mogen brouwen met Rodenbach, ’s werelds meest gerespecteerde brouwerij van sour beers”, aldus Sam Calagione, oprichter van Dogfish Head. “Ik ben er trots op dat onze teams evenveel hebben bijgedragen aan elk creatief facet van dit bier – van de brainstorm tot de uiteindelijke levendige, rode tint van het bier, middels specifieke graan- en fruitmengsels. We hebben echt onze tijd genomen om een werkelijk magische drinkervaring te creëren.”

Ook Rudi Ghequire, brouw- en keldermeester van Brouwerij Rodenbach, is enthousiast over de samenwerking. “Met Sam Calagione en het brouwersteam van Dogfish Head hebben wij een ongelofelijke partner en zielsverwant gevonden. Hoewel eeuwen en een oceaan ons scheiden, delen onze brouwerijen vergelijkbare waarden en principes. Van onze onafhankelijke familiebrouwerij tot de teamspirit bij al onze medewerkers, onze wederzijdse waardering en ons respect voor het gebruik van ingrediënten van de hoogste kwaliteit. We kunnen voor onze eerste samenwerking geen betere partner wensen.”