Na het succes van de ‘Rotterdam Beer Survival Kit’ tijdens de eerste lockdown bundelen de vier meest toonaangevende Rotterdamse brouwerijen opnieuw hun krachten. Brouwerij Noordt, Kaapse Brouwers, Vet & Lazy en ROTT. Brouwers lanceren in samenwerking met LocalCraftbeer begin december de 010 Craftbox. In deze echte Rotterdamse containerbox zitten de beste wisselende speciaalbieren van deze brouwers (zowel klassiekers als specials) en verschillende lokale borrelproducten.

010 Craftbox

De 010 Craftbox is een idee van Joris Zwamborn, bierliefhebber en initiatiefnemer van LocalCraftbeer. Hij wilde de mensen thuis graag laten genieten van al het lekkers dat Rotterdam te bieden heeft. Joris: “Met de 010 Craftbox wordt de consument meegenomen op een reis door de wereld van Rotterdamse bieren, smaken en biertypes en dat aangevuld met heerlijke, lokale specialiteiten. Zoals kaas van de Rotterdamsche Oude, chocolade van De Bonte Koe en nootjes van Sancho Nuts. Bovendien krijgen de brouwerijen op deze manier ook extra steun in deze moeilijke tijd.”

De 010 Craftbox is vanaf begin december verkrijgbaar en komt in drie varianten: Classic (8 bieren), XL Editie (12 bieren) en XMas Editie (8 bieren en diverse borrelproducten). De box wordt online verkocht (www.localcraftbeer.nl), maar ook via de betere slijterijen en bierwinkels in Rotterdam en de regio. Joris legt uit waarom: “Door de boxen ook via de lokale middenstand te verkopen, supporten we ook hen en ontstaat een win-win situatie.”

Vooruitblik 2021

De samenwerking bevalt zo goed dat Joris en de brouwers alvast vooruitkijken naar 2021. Ook dan zullen met regelmaat nieuwe boxen worden samengesteld. En er wordt zelfs al gesproken over een bier dat in gezamenlijkheid speciaal voor de box wordt gebrouwen. Meer daarover in het nieuwe jaar.

Op de  foto van links naar rechts: 

Lisette Tanis (ROTT. Brouwers), Leon van der Burg (Vet & Lazy), Joris Zwamborn (LocalCraftbeer), Hanneke de Ruijter (Brouwerij Noordt), Tsjomme Zijlstra (Kaapse Brouwers)