Alleen al in Nederland blijft jaarlijks 250 miljoen kilo sinaasappelschillen over na het persen van vers sap, vooral in de horeca. Botanisch brouwer Lowlander ziet in deze reststroom een waardevol ingrediënt en brouwde er hun eerste alcoholvrije bier mee; een 0.00% Witbier met 100% natuurlijke smaak. Je kunt nu Lowlanders 0.00% Wit proeven voor €0.00 in geselecteerde horeca – in ruil voor… een sinaasappel!

Lowlander staat bekend om het gebruik van kruiden, specerijen en fruit – ofwel botanicals – in hun bieren. Voor hun allereerste, botanisch gebrouwen alcoholvrije bier verdubbelt Lowlander de 0: het is een échte, natuurlijk gebrouwen 0.00%, met 100% natuurlijke smaak zoals je van Lowlander gewend bent. Het (her)gebruik van een natuurlijk ingrediënt als geperste sinaasappel- en citroenschillen maakt de Lowlander 0.00% extra bijzonder.
Chief Botanical Officer Frederik: “In plaats van de afvalberg groter te maken besloten we samen te werken met PeelPioneers; de duurzame schillenboer van de 21e eeuw. Zij verwerken de geperste sinaasappels en citroenen tot nieuwe grondstof waarmee wij vervolgens kunnen brouwen. Het resultaat is een verfrissend en fruitig botanisch gebrouwen bier met uitgesproken citrustonen; een alcoholvrij bier dat niet alleen goed smaakt maar ook goed doet. Het mooie is dat het grootste deel van die 250 miljoen kilo schillen uit de horeca komt, zo is de cirkel voor ons dus weer rond!”

Nieuwsgierig naar hoe dat smaakt? Je kunt het nu gratis proberen: lever tussen 8 en 28 juli een verse sinaasappel in bij deelnemende locaties zoals CIRCL, Artis, OBA, Beachclub HUB en Intratuin en ontvang een gratis Lowlander 0.00% Wit. Jouw sinaasappel wordt uiteraard gebruikt voor een verse jus én in een volgende batch Lowlander 0.00% Wit; now that’s a deal with orange peel! Meer informatie en alle locaties vind je op lowlander-beer.com/nl/orange; wacht niet te lang want er is een beperkt aantal gratis flesjes beschikbaar.

Verkrijgbaarheid
Lowlander 0.00% Wit is verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Artis, Aloha, Bar Louis, Bokaal, Beachclub Birds, Broei, De Botanist, De Dakkas, De Walvis, Edel, Camping Ganspoort, Restaurant Stork, Sterk Amsterdam, Villa Orloff en Zoku. Online verkrijgbaar via Beerwulf, Albert Heijn en de webshop van Lowlander. Retailadviesprijs €2,09