Met een mooie nieuwe uitdaging voor thuisbrouwend Nederland is er ook dit jaar weer veel animo voor de Brand Bierbrouwwedstrijd. Meer dan 200 enthousiaste brouwers gaan de uitdaging aan om dé perfecte Gose te brouwen. Met veel passie zijn zij de afgelopen weken aan de slag gegaan in hun badkuip, keuken of mini brouwerij. Want er staat veel op het spel! De winnaar mag zijn of haar Gose samen met de meesterbrouwers van Brand in Wijlre brouwen. Het bier is in maart 2019 als Limited Edition verkrijgbaar in horeca.

Maar liefst 212 thuisbrouwers vanuit het hele land doen een gooi naar de winst. Mannen, vrouwen, vrienden en stellen die samen op zoek gaan naar het perfecte recept; het deelnemersveld is dit jaar diverser dan ooit! Anouk Litjens, Biersommelier bij Brand: “Het is fantastisch om te zien dat we ook dit jaar weer zoveel aanmeldingen hebben gekregen. We vragen elk jaar aan de brouwers wat zij een mooie uitdaging vinden. We hebben dit jaar gekozen voor een Gose. Een complex bier om te brouwen: een fris, toegankelijk tarwebier, met een fruitig hopkarakter, milde zurigheid, medium body en een relatief laag alcoholpercentage. De frisse smaak maakt het een perfect voorjaarsbier. Ik kijk erg uit naar de inzendingen. Ik vertrouw er op dat we ook dit jaar weer een goede winnaar hebben, het niveau ligt elk jaar hoger.”

Het brouwen is in volle gang!

De afgelopen weken zijn alle deelnemers volop aan de slag gegaan om de perfecte Gose te brouwen. Op 23 mei worden alle bieren ingeleverd en vervolgens getest door een vakjury. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op 30 juni in Haarlem. 

De Brand Bierbrouwwedstrijd

De Brand Bierbrouwwedstrijd bestaat sinds 2012 en heeft al veel mooie winnende bieren opgeleverd. Vorig jaar werd Jeroen Free met zijn Session IPA voor de tweede keer uitgeroepen tot winnaar, nadat hij al de beste IPA brouwde in 2014. Dit jaar is de brouwerij op zoek naar de perfecte Gose. Meer informatie over de Brand Bierbrouwwedstrijd is hier beschikbaar.