Speciaal voor de fans komt Scheldebrouwerij met een kaasprimeur: ‘Extra Belegen Griet’. De Belgische craft brewers hebben deze zalige bierkaas laten maken voor de ware Bourgondiër, met hun eigen Dulle Griet als smaakmaker. De ronde, moutige en kruidige smaak van deze dubbel (6,5%) heeft ruim negen maanden de tijd genomen om volledig samen te vloeien met de romige boerderijzuivel tot een overheerlijke boerenkaas met pit.

Deze delicatesse van zeer bepekte oplage is op ambachtelijke wijze en vol overgave gemaakt door kaasspecialist Casper van de Wetering (Hoefhuys Boerenkazen). De kaas is romig, vol van smaak, rijk van geur en combineert zalig met al hun speciaalbieren, met name de goedlachse Lamme Goedzak (7%) en uiteraard Dulle Griet zelf, de vurige vlam in hun brede bierfamilie.

De kaas staat al bij enkele Vlaamse gelegenheden tijdelijk op de kaart, maar de brouwers stellen deze unieke kaas vooral beschikbaar voor de particuliere fans. Speciaal voor hen werd de Bierkaas Box samengesteld met daarin maar liefst 500 gram Extra Belegen Griet en een selectie zalige Scheldebieren om de kaas te begeleiden. De XL-variant heeft eveneens een pondje Griet, maar tweemaal zoveel bier en ook nog eens twee proefglaasjes. De Boxen worden aangeboden in de online hopshop van Scheldebrouwerij. Let wel: Dit is een rauwmelkse boerenkaas en niet geschikt voor consumptie tijdens zwangerschappen!

Proeftijd

Meer weten over het bier Dulle Griet? Duik de diepte in met Ruben op het YouTube kanaal van Scheldebrouwerij. Hun sommelier behandelt alle ins & outs van deze klassieker in slechts twee minuutjes. Ontdek niet alleen alle eigenschappen in smaak en aroma, maar ook inspirerende smaakcombinaties, want dit bier is een feest op tafel. Op het kanaal worden uiteraard ook andere heerlijkheden van Scheldebrouwerij uitgelicht.