Bierbrouwer Scheldebrouwerij heeft een gloednieuwe afvullijn geïnstalleerd die het mogelijk maakt om speciaalbier op hoogwaardige kwaliteit af te vullen op fles. De implementatie van deze state of the art bottelarij geeft de kwaliteit van het eindproduct een enorme upgrade en brengt het op internationaal niveau. Door de geavanceerde vulkoppen van de Kosme Filler vindt er tijdens de afvulling geen zuurstofinslag plaats en gaat het bier in optima forma de fles in, waardoor het nóg langer op smaak blijft.

Scheldebrouwerij promoveert met het in gebruik nemen van de Kosme Barifill HES naar een capaciteit van maar liefst 9.000 flessen per uur. Dat is drie keer zo snel als de vorige lijn. De nieuwe afvullijn is volledig geautomatiseerd en uitgerust met een depalletiser, Barifill met rinser, vuller en capper, droogtunnel, etiketteermachine voor zelfklevende etiketten, casepacker en een palletiser. De drukloze transportbanden van Legendre verbinden de machines met elkaar en stemmen automatisch de snelheden op elkaar af. De labels zijn toe te passen als wraparound of als driedelig met buik-, rug- en halsetiket. Daarnaast blijft ook afvullen op fusten mogelijk. “De nieuwe bottelarij zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop en met deze innovatieve afvullijn kunnen we een professionaliseringsslag maken in kwaliteit over de gehele breedte”, aldus de trotse eigenaar Frans Ooms.

Van 24 naar 12 flesjes per doos
Met de nieuwe casepacker stappen de brouwers over op verpakkingen per 12 voor de 33cl flessen. Hiermee beantwoordt Scheldebrouwerij aan de groeiende vraag vanuit de markt om kleinere verpakkingen aan te bieden. Dozen van 24 flessen hoeven nu niet langer door de groothandels worden omgepakt voor horeca en retail. Een grote slag in klantvriendelijkheid en efficiëntie. Ter verhoging van die vriendelijkheid heeft Scheldebrouwerij overigens tegen alle stroom in haar prijzen per januari 2022 niet verhoogd. Investeringen, prijs- en kostenstijgingen worden niet doorbelast aan klanten. Een moedige missie.