Op 13 november 2019, tijdens de Braubeviale 2019 in het Duitse Nürnberg, heeft Scheldebrouwerij haar aanstaande innovatie bekend gemaakt. De brouwerij gaat in 2020 een nieuwe afvullijn installeren die het mogelijk maakt om op hoogwaardige kwaliteit en grote schaal bier af te vullen op zowel fles als blik. Sinds 1994 brouwt Scheldebrouwerij Belgische bieren in balans met het gevoel van toen en de smaak van nu. 

Een ambitieuze brouwerij die trouw blijft aan tradities, maar ook streeft naar vernieuwing. “De nieuwe afvullijn, de Kosme Combifiller, zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst. Kwaliteit staat bij ons altijd voorop en met deze innovatieve afvullijn kunnen we een professionaliseringsslag maken in kwaliteit over de gehele breedte. Tevens mogen wij ons hiermee voorloper noemen in de opkomst van craft beer in blik waarmee ecologische en kwalitatieve voordelen worden bereikt. Hiermee hopen we bij te dragen aan onze missie om duurzaam en maatschappelijk betrokken te werken”, aldus de trotse eigenaar Frans Ooms.

Razendsnelle fles/blik-afvuller
De leverancier Kosme is onderdeel van Krones. Scheldebrouwerij lanceert hiermee de eerste afvullijn met een combinatie van een fles/blik-afvuller met een capaciteit van 9000 flessen per uur. Dat is drie keer zo snel als de huidige afvullijn. De nieuwe afvullijn is volledig geautomatiseerd met een palletiser, depalletiser en een nieuwe etiketteermachine voor zelfklevende etiketten. De etiketten zijn zonder plastic en toe te passen rondom blik (33cl) en als buik-, rug- en halsetiket op fles (33cl en 75cl). Daarnaast blijft ook afvullen op fusten mogelijk.

Over Scheldebrouwerij
Scheldebrouwerij begon ooit met kleine hobbyketels in Krabbegat (Bergen op Zoom) waar hun eerste bieren het levenslicht zagen. Via Zeeland trokken zij in 2008 door naar het Vlaamse land waar ze uitgroeiden tot een gevestigde brouwerij. De Bergse krab en de Wildemannen uit het stadswapen zijn altijd hun trouwe vaandeldragers gebleven. Iedere slok Scheldebier komt uit hun eigen brouwerij. Door bewust niet te pasteuriseren en met hergisting op de fles streven zij naar het puurste resultaat. Naast de natuurlijke grondstoffen valt geduld en gedrevenheid terug te proeven in alle karaktervolle smaken. Scheldebrouwerij brouwt negen vaste bieren en brengt jaarlijks minimaal één special uit als tijdelijke uitbreiding van het assortiment. Tevens biedt de brouwerij de mogelijkheid aan om voor andere partijen te brouwen en af te vullen.