Het Rotterdamse café Sijf is maandag 18 november 2019 gehuldigd als nieuwe nummer 1 van de Misset Horeca Café Top 100. Het café aan de Oude Binnenweg laat daarmee Tapperie de Gats in Sittard en de Bierboutique in Rotterdam, op respectievelijk plaats 2 en 3 achter zich.

“Achter die prachtige, ouderwetse uitstraling gaat een van A tot Z uitgewerkt concept schuil”, aldus de hoofdjury. Sijf combineert de warmte van vroeger met een moderne bedrijfsvoering. “Een mooi drankaanbod waaronder een grote diversiteit aan bieren en over de menukaart is goed nagedacht” vervolgt het rapport. “Sijf gaat niet met z’n tijd mee, de tijd gaat met Sijf mee”.

De Café Top 100 2019 werd maandagavond 18 november bekendgemaakt tijdens een feestelijk evenement in Nijkerk. Ruim 750 aanwezigen, ondernemers en medewerkers van de 100 cafés die in de lijst staan, kregen via een aftelling te horen op welke plek ze stonden. Feest was het ook voor de nummer 2 van die avond, Tapperie de Gats in Sittard. Het brons ging naar Bierboutique Rotterdam. De 26e editie van de Café Top 100 was sowieso een Rotterdams feest: met 8 cafés was de stad dit jaar, evenals vorig jaar, het best vertegenwoordigd.

Overige prijzen

Naast de ranglijst werden maandagavond ook diverse categorieprijzen uitgereikt. De Publieksprijs ging naar De 3 Weesgegroetjes in Roosendaal. Ook was het prijs voor Proeflokaal Goesting in Venray. Deze zaak ontving De Gouden Apenstaart, voor het beste socialmediabeleid. Jaap Touwen van De Dikke van Dale in Leeuwarden werd uitgeroepen tot De Parel van 2019.