Zondag 29 november is de ophaaldag van de twééde Berne Abdijbier Vatgerijpte Speciale Editie, de 2020 editie. Dit vatgerijpte speciale quadrupel abdijbier wordt op de Abdij van Berne uitgegeven. Vanwege de corona-maatregelen kan er wél worden afgehaald wat er gedurende het hele jaar is besteld, maar is er helaas géén feestmiddag met terras, marktkramen, muziekbands, masterclass, wandeltocht, koren en etenstentjes. Er worden dit jaar vier auto-afhaalstations en één loop-afhaalstation ingericht.

Met de auto blijven ophalers in de auto tijdens betaling en aanname van het speciale bierkistje. Ook heeft elke afhaler een tijdslot voor het ophalen waardoor drukte wordt gespreid. Hierdoor worden contacten zoveel mogelijk vermeden en achten de mensen van Berne Abdijbier en de veiligheidsbewakers deze afhaaldag zo corona-proof mogelijk. Op deze wijze kunnen bestellers van deze Vatgerijpte Speciale Editie 2020 in de feestmaand toch het leven vieren.

50% méér Vatgerijpt abdijbier

Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het bestelde feestelijke kistje abdijbier zal deze dag door alle bierbestellers vanaf 10.00 uur tot uiterlijk 20.00 uur worden opgehaald. In oktober 2019 is speciaal voor deze vatgerijpt-serie Abt-generaal Quadrupel-bier gebrouwen dat na het gistproces op eiken vaten is afgevuld om daarop een heel jaar lang te rijpen. Het zijn vaten van Rum Barbados en Islay single malt Whisky Laphroaig. De Abt-generaal Quadrupel heeft daardoor een vleugje van deze Rum, Whisky en de geur en smaak van het eikenhouten vat opgenomen. Na dit rijpen is het bier gekeurd en voortreffelijk bevonden door onze brouwmeester, bierkeurmeester en biersommelier. Half november zijn de vaten geleegd en het bier geblend. Daarna is het op een speciale fles van 75cl afgevuld en van een mooi etiket voorzien. Elke fles heeft een uniek nummer en op het etiket staat een mooie beschrijving. Ook is er een mini-boekje aan de hals bevestigd met een persoonlijke tekst van Abt Denis Hendrickx.

Deze tweede Speciale Editie wordt ook weer in een mooi bedrukt kistje verpakt. Er is 50% meer Abt-generaal Quadrupel op vaten gelegd en er zijn dus 50% meer grote flessen van 75cl gebotteld. Deze unieke grote flessen zijn allemaal besteld via de website, het is dus nagenoeg uitverkocht. De flessen moeten persoonlijk worden afgehaald op zondag 29 november per tijdslot. De Vatgerijpte Speciale Editie 2021 is alweer gebrouwen en vanaf 30 november te bestellen via www.berneabdijbier. Weer meer dan dit jaar zodat men meer liefhebbers blij kan maken. Blijf gezond en Vier het leven…