Bieropleider StiBON trapt het nieuwe opleidingsseizoen dit najaar af met een aantal spectaculaire specialisaties en masterclasses. Van 24 tot en met 26 oktober staat er een werkelijk unieke specialisatie trappistenbier op het programma, die gegeven wordt in het gastenhuis van Abdij Maria Toevlucht. Deze specialisatie biedt een diepgravend inzicht in de wereld van deze bijzondere bieren en hun brouwers. Op 3 februari staat er een tweede nieuwe specialisatie op het programma: Geuze en lambiek. Deze eendaagse studiebijeenkomst geeft een breed overzicht van deze bijzondere biertypen. De specialisatie vindt plaats bij brouwerij Boon in Halle. 

Masterclasses

Vanwege de grote belangstelling staat vanaf januari ook de specialisatie Bier & Spijs weer op het programma die StiBON organiseert in samenwerking met de Academie voor Gastronomie. In september en oktober staan verder nog een groot aantal masterclasses op het programma over gevarieerde onderwerpen. Zo neemt Michael Bruynse van café Zilt ons mee in de bijzondere wereld van whisky en bier. De Zuid-Afrikaanse brouwer en bierkenner Anton Erasmus heeft een unieke kijk op mondgevoel en doordrinkbaarheid. Hij vertelt er alles over tijdens zijn masterclass op 17 september. In oktober is Jens Luckart te gast voor maar liefst twee masterclasses: eentje over de Duitse wortels van bockbier, de andere biedt een verrassend inzicht in de manier waarop glaswerk een invloed heeft op de manier waarop wij bier beleven. 

Meer informatie en aanmelden kan via de website van StiBON: https://stibon.nl/opleiding/aanmelden-masterclass/

Over StiBON

StiBON is de oudste en meest gewaardeerde bieropleiding van Nederland. Naast het overdragen van theoretische kennis speelt het gezamenlijk proeven en beschrijven van bieren een belangrijke rol tijdens de lessen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 deelnemers het diploma bierambassadeur 1 behaald. Ook telt Nederland ruim 400 StiBON-biersommeliers. Daarnaast organiseert StiBON samen met Lentiz onderwijsgroep een MBO4-opleiding tot brouwer. StiBON verzorgt zijn opleidingen onafhankelijk van brouwerijen of leveranciers.