Voor het eerst in jaren nam St. Bernardus met de brouwerij deel aan de World Beer Awards. Ze schreven 4 van hun bieren in en die leverden maar liefst 5 medailles op. Abt 12 won goud in de categorie ‘Belgian Style Strong’ en St.Bernardus Wit werd bekroond met een zilveren medaille in de categorie ‘Belgian Style Witbier’. Prior 8 en Tripel zijn Country Winners (nog een trapje hoger dan een gouden medaille) geworden in hun respectievelijke categorie ‘Belgian Style Dubbel’ en ‘Belgian Style Tripel’. En het houdt niet op, ook ontving de Prior 8 de grootste onderscheiding mogelijk in zijn categorie, namelijk ‘World’s Best Dark Belgian Style Dubbel’.

De Prior 8 en Tripel mogen zich dus nu voor één jaar de beste Dubbel en Tripel van België noemen. St.Bernardus Tripel won eind vorig jaar ook de gouden medaille op de Brussels Beer Challenge voor beste ‘Belgian Style’ Tripel. Prior 8 werd dus niet enkel Country Winner maar ook ‘Style Winner’ wereldwijd, met andere woorden ’s werelds beste Dubbel bier. Dit maakt ook dat het parcours dit najaar nog verder kan gaan voor de Prior 8, dan strijdt het namelijk mee voor de titel van ‘World’s Best Dark Beer’. De resultaten hiervan worden bekend gemaakt in de loop van september.

Zaakvoerders Hans en Julie Depypere zijn uiteraard trots op deze bekroningen: “Het is fantastisch dat onze bieren zo hoog gewaardeerd worden door de jury van de World Beer Awards. We bouwen jaar na jaar aan de kwaliteit van onze bieren en het is een mooie beloning voor onze mensen die zich dag na dag met veel liefde inzetten voor de mooie ambacht van het bier brouwen.”

St.Bernardus Day

Op dinsdag 20 augustus viert de brouwerij ‘St.Bernardus Day’ en roepen ze hun fans van over de hele wereld op om op deze dag af te spreken met vrienden, collega’s of familie en samen te genieten van hun Hemelse Nectar. Het St.Bernardus-moment kan op een ludieke manier vastgelegd worden met een selfie of foto en gepost worden op social media met de  hashtag #stbernardusday. Geschiedkundige oorsprong: 20 augustus is de naamdag van de heilige Bernard of Bernardus van Clairvaux. Lokaal brouwen ze ook een verlengstuk aan dit verhaal: hun rooftopbar Bar Bernard is uitzonderlijk open op 20 augustus. Ze vieren dan niet enkel St.Bernardus Day maar ook de 1ste verjaardag van Bar Bernard. Ze zullen dat doen met een leuk feestje op het dakterras, met dj’s en livemuziek (blazerscollectief De Brasserie Ieper) en natuurlijk kunnen hun bieren ook niet ontbreken. Open van 15u00 tot 23u00. Reserveren is niet nodig. Let wel, uit veiligheidsoverwegingen zullen ze een maximumcapaciteit hanteren dus het kan zijn dat ze het bordje ‘volzet’ moeten uithangen.