Het zijn vreemde tijden. Dat geldt voor Brouwerij St. Bernardus maar evenzeer voor de talrijke bierhandelaars die hun producten verkopen. Onder het motto ‘vergeet de bierhandel niet’ hebben ze zo beslist om de lancering van de Abt 12 Magnum van dit jaar te vervroegen. Op die manier willen de brouwerij positieve impulsen geven aan het aantal eindconsumenten dat shopt in de lokale drankenhandel.

Magnum reeks

Sinds 2012 produceren ze jaarlijks een beperkt aantal Magnum-flessen van 1,5 liter. Hun Abt 12 wordt dan afgevuld in een speciale donkerbruine St.Bernardus Magnum-fles met het logo van de brouwerij in reliëf, een ‘Bière Belge’ hals, een gepersonaliseerde kurk en een unieke muselet. Ze doen telkens beroep op een kunstenaar voor de uitwerking van het etiket. In het verleden sierden zo werken van o.a. Rik Vermeersch, Christian Silvain, Kamagurka en André Van Schuylenbergh het etiket. De zeefdruk van het kunstwerk op de fles benadrukt het unieke karakter van de Magnum. Zo wordt iedere editie een heus collectors item.

Editie 2020

Voor de editie van 2020 kozen ze voor ‘Illuminato’ van de Belgische kunstenaar Christophe Malfliet. Christophe Malfliet werd geboren in 1966 en leeft en werkt in Dendermonde. Hij schildert in reeksen, voornamelijk figuratief, abstract of in interactie. Met een uniforme plasticiteit is hij steevast herkenbaar omwille van zijn stijl, de warrige kleurencombinaties, de bevreemdende sfeer en de niet afgelijnde vormen. Zijn schilderijen weet hij steeds te begeesteren met een rebelse ondertoon, hoe onschuldig het tafereel ook oogt.