Op donderdag 1 juli opent de Stadshaven Brouwerij na een intensieve verbouwing van twee jaar haar deuren voor het publiek. In de loods waar vroeger fruit werd opgeslagen, is nu plaatsgemaakt voor een hypermoderne brouwerij waar met een knipoog naar het verleden eigentijds craftbier wordt gebrouwen met een vleugje fruit. De ‘Fearless Fruit’ en ‘Fearless Crew’ bieren zijn de afgelopen weken afgevuld in blik, fles en fust en vanaf dan te drinken in de brouwerij, bij andere horecagelegenheden en slijterijen door heel Nederland en te koop in de shop van de Stadshaven Brouwerij.

Vanaf de opening worden er ook rondleidingen verzorgd door de brouwerij waarna gasten de bieren kunnen proeven aan een taptafel of met een bijpassend gerecht kunnen bestellen in het trendy horecagedeelte. De brouwerij heeft namelijk een directe verbinding met de Stadshaven Brouwerij Gastropub waar, zodra de maatregelen het toelaten, binnen plaats is voor 350 gasten. De Gastropub is verdeeld in vijf verschillende ruimtes waarbij het design is geïnspireerd op de bieren. De vlees-, vis- en vegan-gerechten op de menukaart worden bereid op één van de barbecues, smoker of steenovens. De Stadshaven Brouwerij focust zich op toegankelijke en innovatieve bier- en food (fruit) combinaties, gebaseerd op eerlijke en duurzame (streek)producten. Op het riante terras aan de kade van 750 m², dat vanaf 1 augustus volledig gereed zal zijn, kunnen nog eens 300 personen plaatsnemen. De Stadshaven Brouwerij bevindt zich aan de Galileistraat 24 in Rotterdam en is voorlopig elke donderdag t/m zondag geopend van 12.00 tot 23.00 uur. Rondleidingen en tafels zijn nu te reserveren via www.stadshavenbrouwerij.nl

Fearless avonturen

Alle fearless avonturen van de Stadshaven Brouwerij komen terug in de bieren en in het design van het horecagedeelte. Zodra men bijvoorbeeld de Stadshaven Brouwerij binnenstapt, valt direct de meterslange muurschildering van een octopus op die is geïnspireerd op één van drie de bieren uit de Fearless Fruit range: de Kraken Blond. De Kraken is een groot zeemonster, ontstaan uit zeemansverhalen. De Stadshaven Brouwerij heeft haar zachte fruitige blond bier genoemd naar deze mythe en dit komt terug in de ruimte bij de ingang, ook wel ‘The Kraken Pub’ genoemd. Aan de bar kan men de brouwsels proeven die een aantal meter verderop worden gebrouwen. Daarnaast kunnen de gasten in een andere ruimte zelf de bieren tappen aan de self-service taptafels. Naast de Fearless Fruit range (Kraken Blond, Great White en Piranha Tripel) brouwt de Stadshaven Brouwerij drie klassieke bieren (Ur Pilsner, IPA en Tripel) onder de noemer Fearless Crew bieren. Voor Nederlandse begrippen is dit een ‘unieke’ setting geworden: een omvangrijke bierbrouwerij waar toonaangevende craftbieren worden gebrouwen met eigen horeca die toegankelijk is voor bezoekers.