Bereid je voor op een smaakvol avontuur tijdens het allereerste Kopstoot Festival tijdens het International Dutch Distillers Festival (IDDF), dat plaatsvindt op zondag 28 mei van 12.00 tot 23.00 uur bij de bruisende Stadshaven Brouwerij. Dit festival, dat onderdeel is van het IDDF Around Town, belooft een unieke brug te slaan tussen de wereld van bier en distillaat, met een line-up van zes gerenommeerde distilleerders: Nationaal Jenever Museum, Sau Spirits, Loopuyt, Juniper Bird, Van Linschoten gin ven Nolet. Het belooft een onvergetelijke dag te worden waarop distillatie en biercocktails samenkomen in een bruisende sfeer van muziek en gezelligheid.

IDDF Kopstoot Festival

Tijdens het IDDF Kopstoot Festival kunnen bezoekers zich laten verrassen door innovatieve kopstoten en creatieve biercocktails, die de zintuigen prikkelen en de smaakpapillen verwennen. Van klassieke kopstoten tot innovatieve en gedurfde combinaties, er zal voor elk wat wils zijn. “We zijn ontzettend enthousiast om het eerste Kopstoot Festival te organiseren in samenwerking met Stadshaven Brouwerij”, aldus Brendo Festen van International Dutch Distillers Festival (IDDF). “Het is een unieke gelegenheid om de ambachtelijke wereld van distillatie te combineren met de creativiteit van biercocktails. We zijn ervan overtuigd dat bezoekers een geweldige tijd zullen hebben en nieuwe smaakcombinaties zullen ontdekken die ze nog nooit eerder hebben geprobeerd.”

Smaakvolle verbinding tussen Schiedam en Merwehaven

Proef de unieke combinaties en ontdek de gewaagde smaken die ontstaan wanneer bier en distillaat samenkomen op een unieke locatie, waar de geschiedenis van Schiedam en Merwehaven samensmelten. Het overgrote deel van Merwehaven was immers tot 1925 onderdeel van Schiedam.

“We zijn verheugd om met het Kopstoot Festival bij Stadshaven Brouwerij de link tussen ons en Schiedam, een stad met een rijke distilleertraditie, te leggen”, zegt Nina Landl, Marketeer van Stadshaven Brouwerij. “Het is een prachtige kans om te genieten van zowel de moderne biercocktailcultuur als de hippe en innovatieve jeneverdistillatie in deze regio.”

Een Complete Belevenis: Muziek, Kunst en Cultuur

Het IDDF Kopstoot Festival biedt meer dan alleen drankjes. De sfeer wordt versterkt door muzikale optredens van getalenteerde artiesten, waaronder de energieke bands Rum for Breakfast en de Flamingo’s. Daarnaast zal Rick Arnold aka Del Disco voor het eerst back-to-back draaien met zijn zoon DJ Quino en zal DJ Enrico de avond spetterend afsluiten. Bovendien kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen met een unieke kopstoottour bij Stadshaven Brouwerij. Een speciaal onderdeel van deze tour is het Jenevermuseum, dat als pop-up deel uitmaakt van deze ervaring. Hier kunnen bezoekers zich laten onderdompelen in de wereld van jenever en meer te weten komen over de ambachtelijke productie en het ontstaan van de kopstoot. Voor kunstliefhebbers is er een inspirerende expositie van de Schiedamse ‘Studio Rosé’ met een gevarieerde collectie aan schilderijen, tekeningen en mixed-media kunstwerken. Met haar werken, geïnspireerd op het industriële erfgoed van Schiedam en omgeving, de lokale architectuur en de maritieme invloeden van de stad, zal een artistieke dimensie aan het festival toegevoegd worden.

De toegang tot het IDDF Kopstoot Festival bedraagt €10,- per persoon en is inclusief een welkomstdrankje om de smaakbeleving te starten. Het festival vindt plaats op zondag 28 mei 2023, van 12.00 uur tot 23.00 uur, bij Stadshaven Brouwerij, gelegen aan de Galileistraat 24, 3029 AM Rotterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Wees er snel bij, want het aantal tickets is beperkt!