De toegenomen interesse in bier en de gigantische groei die de markt doormaakt, is ook terug te zien op de Horecava 2019. Bier krijgt zijn eigen hal. In de speciale Bierhal, hal 10, zullen grote twee pop-up bars verschijnen van Brewdog en Lowlander. Ook keert de langste bierbar van Europa terug, georganiseerd door Bier&cO.

Het drankensegment wordt opgedeeld in 2 hallen: gedistilleerd en overig en bier. zo meldt Misset Horeca. In de speciale Bierhal, hal 10, zullen grote twee pop-up bars verschijnen op de Horecava 2019. Eén van de Schotse brouwerij Brewdog en één van de Nederlandse brouwer Lowlander. Vier dagen lang zullen beide brouwers zich onder meer presenteren, masterclasses geven en proeverijen organiseren. De aanwezigheid van beide pop-up-bars betekent dat de Bierfabriek na drie jaar niet meer terugkeert. Wat wel terugkeert op de Horecava is de langste bierbar van Europa. Het initiatief van Bier&Co zal voor de tweede keer aanwezig zijn en ook op de Horecava 2019, op stand 10.500, kunnen bezoekers kennis maken met bieren van ruim dertig brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Biercertificaat in 1 dag

En voor wie een bierexamen wil doen, is er de mogelijkheid in één dag het SVH Biercertificaat te halen op de Horecava. Het initiatief hiervoor komt van SVH en Biertraining.nl. De beschikbaarheid is beperkt (maximaal 10 ondernemers per dag). Wat uiteraard ook weer terugkeert is het NK Biertappen. Tientallen finalisten, die zich gekwalificeerd hebben in regionale voorrondes, zullen donderdag 10 januari tegen elkaar strijden op de Horecava 2019. Een professionele vakjury beoordeelt het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaalbieren. De finalisten tappen op twee biertaps. In de eerste ronde tapt een deel twee vaasjes en een ander deel twee fluitjes.