Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op culinaire events. Daarnaast is Swinckels’ de officiële bierpartner van Chefs at the parc: het gourmet festival georganiseerd door Boerma en Parc Broekhuizen.

Swinckels’ is een graag geziene gast in sterrenzaken. Het superior pilsner wordt in 21 procent van de Nederlandse Michelin-restaurants geschonken. Ook Boerma is een ware fan van Swinckels’: “Swinckels’ heeft een verfijnde smaak en een stijlvolle look & feel. Dat zorgt voor een beleving die ik uniek vind binnen de pilsmarkt. Het sluit aan op het gevoel dat ik wil overbrengen in mijn restaurant en de restaurants waar ik verantwoordelijk ben voor de keuken. Als je alleen de beste ingrediënten gebruikt, wil je daar ook het best passende pilsner bij.”

Intuïtie
Romke Swinkels, directeur Nederland Royal Swinkels Family Brewers is trots op het nieuwe partnerschap: “Net als Boerma varen we bij Swinckels’ op onze intuïtie. Bij koken en bierbrouwen draait het allebei om emotie en gevoel. Daar hebben we elkaar in gevonden. We kijken ernaar uit om samen met Boerma Swinckels’ nog sterker neer te zetten als superior pilsner en zijn natuurlijk trots dat sterrenchefs ons pilsener vaker toevoegen aan de totaalbeleving die ze neer willen zetten.”

Boerma is chefkok van restaurant De Leest in Vaassen. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor de keukens van Parc Broekhuizen in Leersum en de White Room in Amsterdam. Van 24 t/m 27 mei organiseert de topkok samen met Parc Broekhuizen het gourmet festival ‘Chefs at the parc’. Op uitnodiging van Boerma delen sterrenchefs van over de hele wereld hun kookkunsten met het publiek.