Half juni is Thoms Stadsbrouwerij in Rotterdam geopend. Deze schitterende nieuwe trendy hotspot vlak achter het stadhuis aan de Coolsingel herbergt een spiksplinternieuwe huisbrouwerij, die volledig is ontwikkeld in samenwerking met Peter Rouwen van de nabij gelegen Brouwerij Noordt. Alle smaakvolle bieren, zoals Thoms Keilen en Thoms Hoppy Pale Ale, worden rechtstreeks vanuit de taptanks boven de bar getapt.

Thoms had al een café/restaurant aan de Meent in Rotterdam, waar de bieren van Brouwerij Noordt geschonken worden. Toen er om de hoek een nieuw architectonisch pand vrij kwam ontstond al snel het idee van een hippe stadsbrouwerij. Brouwmeester Peter Rouwen tekende voor het ontwerp en realisatie van de brouwerij. In een soort van continue collaboration levert hij brouwers en expertise. De stadsbrouwerij is tevens een stageplek voor de StiBON Brouwopleiding. In juli is de brouwerij volledig operationeel en zal er minimaal vier keer per week gebrouwen worden.

Bier en spijs

Thoms Stadsbrouwerij wordt in de eerste weken dat het open is al druk bezocht. Dit komt niet alleen door de smaakvolle bieren, maar ook door de trendy menukaart waar bier en spijs verrassend samengaan. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor € 11,50 per liter je eigen Keilen-bier te tappen aan tafel met de zelftap.