De volgende Toer de Geuze vindt plaats op zaterdag 30 april en zondag 1 mei 2022. De Toer de Geuze werd voor de eerste keer georganiseerd op 19 oktober 1997. Toen openden Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans en Timmermans hun deuren voor het publiek. Sindsdien wordt de openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei om de twee jaar georganiseerd. Aan de oorspronkelijke succesformule werd niets gewijzigd. De Toer de Geuze is inmiddels uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant.

De volgende brouwerijen en stekerijen zullen hun deuren openen op zaterdag én zondag: Boon, De Cam, De Troch, Den Herberg, Lambiek Fabriek, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans alsook het biercentrum De Lambiek. Hanssens en Mort Subite zijn enkel open op zondag. Tijdens de Toer de Geuze is de entree vrij om de deelnemende brouwerijen, stekerijen en het biercentrum te bezoeken.

De openingsuren zijn:

  • op zaterdag van 11.00u tot 19.00u
  • en op zondag van 10.00u tot 17.00u.

Je kunt deze Toer met eigen vervoer doen (auto, fiets,…), of je kan een plaats reserveren op een van de HORAL-bussen (19,50pp).

De Lambiek Ronde Tafel – online

Als onderdeel van het rijke en diverse evenementenprogramma van Toer de Geuze in 2022, introduceert HORAL een nieuw livestream-evenement genaamd The Lambic Round Table. Lambiek-persoonlijkheden zullen aan tafel gaan om kwesties met betrekking tot de geschiedenis, cultuur en productie van Lambiek te bespreken. Het vindt plaats op vrijdag 29 april 2022 om 20.00 uur. We nodigen alle Lambiekliefhebbers vriendelijk uit om op deze datum samen te komen en de Lambiekbieren te vieren. Je kunt de livestream hier bekijken: Livestream

Wie zit er rond De Lambiektafel:

  • Gert Christiaens, voorzitter van HORAL
  • Frank Boon, oprichter van Boon, brouwer en medeoprichter van HORAL
  • Kloris Devillé, Brouwer bij Den Herberg, het nieuwste lid van HORAL
  • Stu Stuart, oprichter van Belgian Beer Me! Rondleidingen
  • Breandán Kearney, schrijver, redacteur en podcaster bij Belgian Smaak. Moderator van dit evenement

Meer over de online Roundtable

Meer over de Toer de Geuze

Meer over de Toer de Geuze ter plaatse in Vlaams-Brabant