Op 7 en 8 juni was Brussel twee dagen lang het middelpunt van de Europese bierwereld. Toen vond namelijk de eerste editie van ‘The Brewers of Europe Forum’ plaats in Brussel. Dit congres had als doel om brouwers en de gehele Europese brouwsector nieuwe inspiratie te geven en hen met elkaar in contact te brengen. Zo’n 1000 bierprofessionals woonden donderdag 7 en vrijdag 8 juni seminars van een brede selectie gerenommeerde sprekers bij. Onder de sprekers was donderdag ook AB InBev topman Carlos Brito.

Presentaties van de pro’s

Naast Brito stonden er vele interessante namen op het programma. Wat te denken van Steve Hindy, co-founder & directeur van Brooklyn Brewery. Maar ook Frank Boon, Michel Moortgat, Mikkel Borg Bjersø en Philip Henroz, CEO bij Orval, stonden op het podium. Met veel passie vertelden zij over hun ervaringen en visie op de toekomst.

Voor herhaling vatbaar

Naast de vele lezingen en paneldiscussies was er voldoende ruimte om te netwerken. Zo was er een Tradeshow waar de nieuwste producten en diensten uit de sector gepresenteerd werden, én waar men met elkaar een goed glas bier kon drinken. Al met al twee dagen vol inspiratie, motivatie en gezamenlijke passie, het hele event draaide om connectie en communicatie. Dit eerste Brewers of Europe Forum, dat georganiseerd werd door Brewers of Europe i.s.m. Becomev, is zeker voor herhaling vatbaar en zou zo maar eens een jaarlijks terugkerend evenement kunnen worden.