Trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert heeft bekend gemaakt een tweede bier op de markt te brengen. Het bier gaat heten: Zundert 10 en wordt op 11 september a.s. gepresenteerd. Vrij snel kreeg de brouwerij vragen om naast de Zundert 8 ook een tweede, zwaarder, bier te brouwen. De Zundert 8 en 10 onderscheiden zich door een gerestyled etiket (met 8 en 10 erop) en een nieuw halsetiket (beige voor de 8, zwart voor de 10).

De broeders in Zundert hebben er destijds voor gekozen om te wachten, omdat ze zich wilden concentreren op hun eerste bier. Nu de brouwerij bijna vijf jaar bestaat en het eerste bier Zundert 8 een vaste waarde is geworden in het Nederlandse bierlandschap, is het tijd om aan de vraag naar een tweede bier te voldoen. Broeder Christiaan: “Met Zundert 10 brouwen we een bier waar je voor gaat zitten om er rustig van te genieten. Maar ook als begeleidend bier aan tafel zal deze quadrupel hoge ogen gooien. Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.”

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.