Na het winnen van een gouden medaille voor Tripel LeFort op de World Beer Cup 2018 in de Verenigde Staten, mag er nu opnieuw gefeest worden. Op de World Beer Awards 2018 werd Tripel LeFort verkozen tot Beste Tripel ter wereld. Na het grote succes op de World Beer Cup durfde niemand te hopen op een gelijkaardig succes op de World Beer Awards, maar de internationale jury besliste opnieuw om Tripel LeFort te verkiezen als Beste Tripel ter wereld. Op 20 september worden tussen alle categorieën acht superwinnaars benoemd, brouwerij Omer vander Ghinste hoopt uiteraard dat zij met Tripel LeFort ook deze prijs kunnen wegkapen.

World Beer Awards

De World Beer Awards is, samen met de World Beer Cup, één van de meest toonaangevende internationale bierwedstrijden. Een professionele jury verkiest voor elk continent per bierstijl een top drie, waarvan de laureaten het vervolgens wereldwijd tegen elkaar opnemen. In acht categorieën worden telkens de beste bieren ter wereld verkozen.

Sinds 2016

Tripel LeFort is een goudblond bier van 8,8% dat zich onderscheidt door zijn frisheid, fruitig aroma en een mooie zachte en volle smaak. De hoge gist die voor dit bier gebruikt wordt resulteert in een bier met een vanille/kruidnagelaroma en tegelijk een fruitige smaak van bananen en rode appels. Aangename toetsen van citrus, limoen en rozen maken het bier evenwichtig en tegelijk complex. Tripel LeFort is het meeste recente bier van Brouwerij Omer Vander Ghinste. Na de lancering van het bruine bier LeFort in 2013 werd in mei 2016 deze volmondige Tripel gelanceerd. Dit bier blijkt een schot in de roos met de gouden medaille op de World Beer Cup in 2018 en deze gouden medaille op de World Beer Awards 2018. Daarmee heeft Tripel LeFort de gouden medaille op twee belangrijke bierwedstrijden ter wereld gewonnen.