Scheldebrouwerij laat de forse concurrentie achter zich en grijpt met ZEEZUIPER het goud. Op de Brussels Beer Challenge ’23 stond deze klassieke krachtpatser op de hoogste trede van het podium in de categorie Belgian Style Triple. Zeezuiper mag zich daarmee dus een jaar lang de allerbeste tripel noemen.

Begin november vond de wedstrijd al plaats toen tal van gerenommeerde, internationale keurmeesters aan de zware klus begonnen om duizenden inzendingen verspreid over tientallen categorieën blind te beoordelen. De stijl Belgische Tripel is traditiegetrouw bijzonder druk bezet en de titel fel begeerd. De Scheldebrouwers zijn dan ook zeer verguld met hun zege. Dat hun tripel in zo’n ijzersterk deelnemersveld van ruim 100 internationale inzendingen als beste werd beoordeeld voelt als ‘de kroon op ons werk’. Op maandag 20 november jl. ontvingen zij de gouden medaille tijdens de Horeca Expo in Gent.

De palmares van deze moderne klassieker groeit gestaag, want dit is niet het eerste eremetaal voor Zeezuiper (8%). In 2020 werd hij al Country Winner bij de World Beer Awards (VK) en behaalde daar in 2022 een bronzen medaille. In datzelfde jaar pakte hij bij de World Beer Cup (VS) ook het brons.