Pablo Beer introduceert een nieuw bier met cocabladeren als hoofdingrediënt. Er is jaren gewerkt aan de receptuur, de juiste smaakbalans en de mogelijkheid om het ook daadwerkelijk te gebruiken in het brouwproces en recept. Het idee voor dit vernieuwende bier kwam van TV kok (van o.a. RTL 4 en SBS) en founder Jeremy Vermolen.

Alles wat niet kan of niet logisch is, wordt bij hem een uitdaging. Omdat we vandaag de dag leven in een wereld waar gezondheid, bewust leven en genieten centraal staan, ging hij met de uitdaging aan de slag om een laag alcoholisch bier te ontwikkelen. Dit bier moest hoog in smaak zijn, weinig alcohol en calorieën bevatten en een natuurlijke oppepper geven. Zoals Jeremy zelf zegt: “Waar ooit hop het gruut verving als brouwingrediënt wil ik met cocabladeren in bier een wereldwijde nieuwe trend zetten. De weg naar het eindresultaat was, naast de nodige uitdagingen om het te importeren, een jarenlange smaakontwikkeling. Cocabladeren geven, net als hop, een bittere smaak. Daar bovenop geven cocabladeren een volheid van smaak en een natuurlijke kick. Om dit alles op de juiste manier te brouwen en in juiste balans te brengen was een mooie weg.”

De introductie van Pablo Beer met cocabladeren als hoofdingrediënt is een primeur in de bierwereld. Omdat het hoofdingrediënt uit cocabladeren bestaat past het goed bij bierliefhebbers en bewuste genieters. Maar het past ook bij een brede levensstijl met een extra knipoog naar avonturiers.

Pablo Beer is nu verkrijgbaar in geselecteerde winkels en horecagelegenheden.