In de week dat de grootste kroeg van Nederland haar deuren zou openen voor heerlijke avonden muziek en vriendschap is het nu stil rondom Rotterdam Ahoy. Maar daar komt verandering in! De 23e editie van De Vrienden van Amstel LIVE gaat namelijk tóch door. Bierbrouwer Amstel en producent Tribe Company hebben samen met een keur aan artiesten de handen ineengeslagen om het nieuwe jaar feestelijk te openen. In een twee uur durende livestream zonder publiek vanuit Rotterdam Ahoy op zaterdag 16 januari zorgen een twintigtal artiesten voor een vertrouwde vriendenavond in alle huiskamers.

Onder andere Armin van Buuren, Guus Meeuwis, André Hazes, Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Willeke Alberti en Rolf Sanchez zorgen voor een vertrouwde vriendenavond in alle huiskamers. Speciaal voor deze editie is een decor ontwikkeld waar artiesten veilig op 1.5 meter kunnen optreden. Kaarten voor het online concert zijn gratis te bestellen via de website van het evenement. Het initiatief komt mede van de artiesten zelf die vonden dat er toch een Vrienden van Amstel LIVE moest komen zodat mensen thuis in deze zware periode een leuke en bovenal muzikale zaterdagavond tegemoet kunnen zien. De line-up van De Vrienden van Amstel LIVEstream bestaat verder uit gastheren Nick & Simon, Typhoon, Diggy Dex, Suzan & Freek, VanVelzen, Dinand, Maan, Kraantje Pappie, Duncan Laurence, Paul de Leeuw en Jochem Myjer.
Thuis in de grootste Amstelkroeg van Nederland

Thom Ligthart, Marketing Manager Amstel: “De Vrienden van Amstel LIVE is al meer dan 20 jaar voor velen een vast item op de kalender in januari. Niet alleen voor de bezoekers, ook voor artiesten en honderden mensen achter de schermen. Het is voor velen een lastige tijd. Reden te meer om juist nu, weliswaar in andere vorm, De Vrienden van Amstel LIVE wél door te laten gaan. Juist in mindere tijden kun je laten zien wat die lange vriendschap waard is en daarom hebben we samen besloten deze editie gratis aan te bieden. Gezelligheid voert net als altijd de boventoon aanstaande zaterdag. We hopen dat heel Nederland er zaterdag een feestje van maakt in hun eigen woonkamer.”
Nick & Simon, gastheren van De Vrienden van Amstel LIVE: “Elk jaar kijken we ontzettend uit naar januari, de maand waarin we met bevriende collega-artiesten twee weken lang en avond aan avond met elkaar muziek mogen maken en herinneringen voor het leven maken. En wat zijn we blij dat dit jaar toch weer een bijzondere editie met elkaar neer kunnen zetten. Het zal natuurlijk wel even wennen zijn in een leeg Ahoy, maar de energie die we onderling voelen, geven we door aan al die mensen thuis.”
Machiel Hofman van producent Tribe Company: “Kijkers kunnen aanstaande zaterdag een meer dan twee uur durende show vol nieuwe duetten tegemoet zien. Uitgangspunt is natuurlijk dat dat veilig gebeurt, op 1.5 meter, conform de landelijke richtlijnen en in afstemming met de Gemeente Rotterdam. We hebben daarvoor een speciaal decor ontwikkeld en iedereen in Ahoy zal vooraf een sneltest ondergaan. Dat we in amper een maand tijd een volwaardige show hebben kunnen realiseren met deze artiesten en leveranciers is geweldig en maakt me meer dan trots. We kunnen heel even doen wat we zo graag doen.”

Bemachtig snel jouw gratis ticket

De livestream start op zaterdagavond 16 januari om 20.15 uur. Vanaf 19.30 uur verzorgen 538-dj’s Coen & Sander met een speciale Vrienden-uitzending het voorprogramma. Toegang tot de livestream kan alleen worden verkregen door vooraf gratis een kaart te bestellen, of een vriend cadeau te doen via www.vriendenvanamstel.nl of https://vval.paylogic.com/stream.

Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen De Vrienden van Amstel LIVE in Rotterdam Ahoy. Kaarten voor de reguliere shows van 2021 zijn inmiddels omgezet naar de nieuwe reeks die in januari 2022 zal plaatsvinden.