Amsterdamse bierbrouwerij Two Chefs Brewing en restaurantketen Sichuan Amsterdam hebben een bier gebrouwen met de eigenzinnige Sichuan-peper. Het resultaat van deze samenwerking is een nieuw bier dat exclusief geserveerd wordt in de restaurants van Sichuan Amsterdam en de taproom van Two Chefs Brewing. Het bier heet Sichuan Dragon, een verwijzing naar het jaar van de draak. Het is een steam lager gebrouwen met Sichuan peperkorrels; bessen van de stekelige es en een lid van de citrusfamilie.

Two Chefs Brewing heeft hun unieke eigenschappen gebruikt om een frisse citruslaag toe te voegen met kruidige ondertonen en een vleugje lavendel. Dit zorgt voor een gebalanceerde tegenhanger van de authentieke en soms flink pittige Chinese gerechten van Sichuan Amsterdam. Sichuan Dragon blust de pittigheid zonder de smaaksensatie van de gerechten te verzwakken. “We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Sichuan Amsterdam”, zegt Sanne Slijper, medeoprichter van Two Chefs Brewing. “Als foodies zijn wij al jaren groot fan van de restaurants van Sichuan. We zien het als een eer om samen een uniek bier te brouwen dat perfect aansluit bij de pittige gerechten!” Sichuan Amsterdam voegt daaraan toe: “When a mutual addiction to Sichuan Peppercorns turns into a steamy collaboration… don’t worry, this fresh beer won’t have you breathing fire!”

Lancering

Sichuan Dragon is exclusief beschikbaar in alle restaurants van Sichuan Amsterdam en in de taproom van Two Chefs Brewing in Amsterdam-West. Om de volledige ervaring van het bier te beleven, bieden beide partijen van 30 juni tot en met 28 juli een pop-up menu aan in de taproom van Two Chefs Brewing op het Hugo de Grootplein. Op het menu staan gerechten van de restaurantketen, authentiek (en vaak pittig) Chinees eten.