De Amsterdamse craftbierbrouwers van Two Chefs Brewing hebben hun meest populaire bier, Funky Falcon Pale Ale, een make-over gegeven. De bijna alcoholvrije variant wordt begin april gelanceerd. Hij is net zo lekker als het origineel maar bevat slechts 0,2% alcohol en is dus nóg verfrissender.

“We zien dat grote biermerken het drinken van 0.0 graag willen romantiseren en daarbij een wereld laten zien waarin het lijkt alsof er geen verschil is met het drinken van een bier met alcohol. Echter blijkt uit onderzoek onder onze trouwe klanten dat dat lang niet altijd de perceptie van de consument is. Ondanks de goede reden die achter de bewuste keuze zit, voelt het voor hun toch niet altijd hetzelfde wanneer zij 0.0 drinken. Daarom willen we deze mensen een hart onder de riem steken met onze 0.0 campagne: Niet leuker, wel lekker!”, aldus Marc Galestien, Head of Marketing & Brand bij Two Chefs. De nieuwe campagne gaat eind april live.

Kleurrijke vogel die je fris houdt

De Funky Falcon is het bier dat Two Chefs Brewing op de kaart heeft gezet en is inmiddels te vinden van je favoriete café tot aan je supermarkt om de hoek. Het was vanzelfsprekend om juist van dit populaire bier een (bijna) alcoholvrije variant te maken. Met de Non-Alcoholic variant wil de brouwerij aan de toenemende vraag voldoen voor alcoholvrij craftbier en daarmee betreden ze de groeiende markt van alcoholvrije bieren. De brouwers zijn hier lang bezig mee geweest en kunnen niet wachten het eindproduct te delen met de wereld.

Bomvol hop en karakter

Hoewel alcoholarme en alcoholvrije bieren steeds meer worden gedronken, zijn er nog altijd vooroordelen over de smaak en kwaliteit van alcoholarm bier. Met de Funky Falcon Non-Alcoholic laat Two Chefs Brewing zien dat de alcoholarme variant nét zo veel karakter heeft en smaakvol is als de originele Pale Ale. Door de gebruikte hopsoorten bruist het bier van de citrus-smaken en citroengras-aroma’s met bloemige tonen. Funky Falcon Non-Alcoholic is vanaf april beschikbaar in horecazaken door heel Nederland, de grotere supermarken en online verkrijgbaar via de webshop van Two Chefs Brewing.