Hop is altijd groener aan de overkant. Yakima Chief Hops – toonaangevend distributeur van bijzondere hopsoorten – levert verse hop direct uit Amerika zo de brouwketels van Uiltje Brewing Company in. Dit namen ze deze keer letterlijk; ruim een week geleden brouwden Uiltje en YCH samen een New England IPA. FRESH FROM THE VALLEY is een NEIPA gebrouwen met een wel heel bijzondere hop, Talus. 

FRESH FROM THE VALLEY is een NEIPA (een flinke gehopte, maar niet bittere variant op de IPA), gebrouwen met een wel heel bijzondere hop. Talus, eerder bekend onder de naam HBC 692, is een hop die specifiek gekweekt is voor NEIPA’s, een stijl die steeds populairder wordt onder speciaalbiergenieters.

HBC 692 kan onder deze groep bekend klinken, het is namelijk de hop waarmee Uiltje eerder de succesvolle My Life Span-serie aftrapte. Talus is de nieuwe officiële naam van de hopvariant, en bij Uiltje kondigen ze met gepaste trots aan dat zij als eerste brouwerij in Nederland de naam mogen introduceren.

In Europa zijn er zes andere brouwerijen die deze smaakmaker mogen lanceren:

Verenigd Koninkrijk – Siren Craft Brew

Frankrijk – The Piggy Brewing Company

Spanje – Basqueland Brewing

Italië – CR/AK Brewery

Denemarken – To Øl

Rusland – AF Brew

Bij Uiltje geloven ze in belang van vers bier, en bij vers bier hoort verse hop. Ze zijn trots als een pauw dat ze onderdeel zijn van deze samenwerking met YCH, dankzij wie zij aan hun belofte kunnen voldoen dat zij – zoals ze zelf zeggen – de beste, meest verse IPA’s van Nederland brouwen.