Unieke Weesper biertruffel met hop gelanceerd
Patisserie & Chocolaterie Boom en bierbrouwerij Wispe hebben een unieke Weesper biertruffel ontwikkeld. De handgemaakte biertruffels zijn het resultaat van twee beproefde Weesper tradities: ambachtelijke bieren en kwaliteitschocolade. Hop en Wispe bier vormen de basis en inspiratie van de biertruffels. De truffels worden tijdens Weesp Gastvrij op zaterdag 30 juni geïntroduceerd bij Chocolaterie Boom in Weesp.
In de 17e eeuw bracht het schone water van de Vecht Weesp grote welvaart. Het was een uit-stekende basis voor de productie van bier. Halverwege de 19e eeuw verhuisde de uitvinder van het oplosbare cacaopoeder zijn chocoladefabriek naar Weesp. Het was het begin van het wereldberoemde beroemde Van Houten chocolade. Tot aan de andere kant van de wereld brachten deze twee producten Weesp roem en ze zijn nu samengebracht in een product.
Wispe biertruffel
Patisserie & Chocolaterie Boom uit Weesp kwam op het idee om de tradities van bier en chocolade bij elkaar te brengen in de vorm van een biertruffel. Om het idee vorm te geven werd de Weesper bierbrouwerij Wispe benaderd. Het resultaat is een ganache waarbij de pure, krachtige smaak van chocolade en de authentieke smaak van bier, aangevuld met extra hopextract, goed uitkomen. “De productie was niet eenvoudig. De juiste smaak en balans zien te krijgen, kostte veel tijd. Het is een unieke smaakcombinatie geworden die ik niet eerder in Nederland ben tegengekomen”, aldus patissier en chocolatier Wim Boom.
Vier soorten
Voorlopig zullen er vier verschillende soorten biertruffels verkrijgbaar zijn, gebaseerd op de Wispe Tripel, Wispe Wit, Wispe IPA en de Wispe Porter. Dit laatste bier zal binnenkort door Wispe worden geïntroduceerd en zal op haar beurt weer een verwijzing krijgen naar chocolade. Op zaterdag 30 juni is de 4e editie van hét culturele en culinaire shoppingsfestival van Weesp. Een uitgelezen moment om het publiek kennis te laten maken met de Wispe biertruffels. In de oude binnenstad laten detaillisten, horeca en culturele instellingen zien wat ze in huis hebben.