Op 12 en 13 september 2020 staat het Julianapark in Utrecht tóch nog in het teken van (speciaal)bier. Waar talloze evenementen gecanceld of verplaatst zijn, vonden de heren van TAPT Festival een manier om het populaire bierfestival door te laten gaan: Utrecht TAPT de Biergarten Editie. Natuurlijk in aangepaste en volledig corona-proof vorm, maar vol met de gezelligheid, quality time en – natuurlijk – bier waar het festival bekend om staat.

Het nieuws van het corona-virus sloeg bij TAPT Festival, net als de hele eventbranche, logischerwijs in als een bom. De planning om niet vijf, maar tien edities van het bierfestival te organiseren, viel in het water. Toch lieten de organisatoren zich niet uit het veld slaan. Direct nadat bekend werd gemaakt dat er vanaf september weer meer mogelijk was, startten ze de zoektocht om de Nederlandse bierliefhebbers toch nog samen te brengen dit jaar. En die is gevonden. In het weekend van 12 en 13 september wordt het Julianapark is Utrecht omgebouwd tot het grootste bierterras van Nederland. Lange tafels voor twee tot 6 vrienden, achtergrondmuziek en heel veel lekkere en verrassende bieren om te proeven.

What it’s all about: de bieren.

Op Utrecht TAPT de Biergarten Editie worden maar liefst 100 bieren geschonken van meerdere brouwerijen waaronder Jopen, Weihenstephan, Brouwerij ’t IJ, Gebrouwen door Vrouwen, en het Utrechtse biermerk vandeStreek. Bezoekers kunnen zelf kiezen welke bieren zij willen proeven, of het henzelf extra makkelijk maken door te kiezen voor een van de bierroutes die in samenwerking met Beerwulf zijn uitgestippeld. Door de QR-code op de tafel te scannen kunnen bezoekers hun keuze maken, waarna de rondes naar de tafel worden gebracht; van een selectie aan lichte(re) en zomerse bieren tot de ‘hoppige’, zwaardere bieren voor de echte die-hards.

Entertainment

Waar bier- en quality-time met vrienden en familie op zichzelf al gelijk staan aan gezelligheid, heeft TAPT ook aan het entertainment gedacht. Zo wordt iedereen gestimuleerd om eigen (bord)spelletjes mee te nemen, kunnen zij meespelen met de silent bingo, en draait de DJ de beste beats zodat de zittende dans-skills op de proef kunnen worden gesteld.

Fun, maar veilig

Utrecht TAPT wordt volledig corona-proof georganiseerd, zodat bezoekers zorgeloos kunnen genieten. Zo wordt o.a. gewerkt met tijdsblokken voor 800 bezoekers per keer, vaste tafels per gezelschap, gezondheidschecks en looproutes. Alles om veiligheid te garanderen, zelfs met een paar bieren op. Het was wat passen en meten, maar TAPT Festival en Gemeente Utrecht staan klaar om te laten zien dat een relatief grootschalig evenement wél kan worden georganiseerd en corona gezelligheid niet in de weg hoeft te staan. En dat we er weer in zin in hebben blijkt maar weer; de kaarten vliegen de deur uit.

Wat: TAPT Festival de Biergarten Editie.

Waar: Julianapark, Utrecht.

Wanneer:

Zaterdag 12 september, v.a. 18 jaar (shift 1: 12:00 – 17:00 uur, shift 2: 18:00 – 23:00 uur).

Zondag 13 september, voor alle leeftijden (shift: 13:00 – 20:00 uur).