De Hop Art IPA stroomt al even uit de tanks van de Utrechtse brouwerij. Een moderne klassieker die wordt gewaardeerd door bierminnend Nederland. Om het bier nog toegankelijker te maken voor iedereen wordt het bier vanaf deze week glutenvrij gebrouwen. Daarnaast vult de brouwer het bier ook niet meer op fles, maar uitsluitend nog op blik af.

“Tegenwoordig zijn er hele mooie manieren om een bier glutenvrij te maken, zonder daarbij in te leveren op smaak of kwaliteit”, vertelt Sander van de Streek. “Al jaren voordat we de brouwerij in Overvecht bouwden hebben we al eens geëxperimenteerd met een enzym dat gluten in bier kan afbreken. Volgens die methode maken we nu de Hop Art glutenvrij.”

Ook wordt blik een steeds populairder verpakkingsmateriaal voor bier. Afgelopen jaar heeft vandeStreek bier een eigen blikkenlijn in gebruik genomen. Blik is 100% recyclebaar en vanaf eind 2022 komt er ook statiegeld op de kleine aluminium verpakkingen. Naast het duurzame aspect is ook zeker smaakbehoud een belangrijk argument om bier meer en meer op blik af te vullen. “Bier, en met name hoppige bieren zoals IPA, behouden veel beter hun smaak in een blik dan dat ze zouden doen in een fles.” voegt Sander toe. “Dit komt doordat er in een blik geen licht en zuurstof bij het bier kunnen komen. Licht en zuurstof zorgen ervoor dat bier eerder zijn versheid verliest. Daarnaast is het ook een stuk fijner stapelen in je koelkast natuurlijk.”

De nieuwe glutenvrije Hop Art IPA is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van vandeStreek bier: https://www.vandestreekbier.nl/product/hop-art-ipa