Tweeënhalf jaar na de opening van de brouwerij van vandeStreek bier, opent de Utrechtse brouwer nu ook een eigen proeflokaal. Elk weekend is iedereen welkom in de brouwerij voor een vrijdagmiddagborrel, een rondleiding of gewoon een luie zaterdagmiddag. Met de opening van het proeflokaal zet vandeStreek bier een nieuwe stap in het horeca-aanbod van Overvecht.

“Al sinds we in 2017 de brouwerij in Overvecht openden, hebben we plannen om in dit pand ook horeca te bedrijven. Nu we dat eindelijk gaan doen, zijn we de eerste plek in dit deel van de stad waar je samen kan genieten van een goed glas bier, een spelletje en een portie bitterballen”, vertelt Ronald van de Streek, één van de twee broers die de brouwerij oprichtten. “De brouwerij is heel goed bereikbaar per fiets of OV, maar voor de autorijders hebben we inmiddels drie alcoholvrije bieren in ons assortiment. De Bob komt dus ook niks te kort”, vertelt zijn broer Sander van de Streek. Wat je kunt verwachten van het proeflokaal? Ronald vertelt: “Een goed gevulde spelletjeskast, barfood en natuurlijk heel veel lekker bier.” Sander vervolgt: “Vers bier vooral, want we kunnen bier tappen dat pas een uur daarvoor uit de tank is gekomen. De inspiratie hiervoor hebben we opgedaan in Amerika, daar heeft bijna elke craft-brouwerij wel een eigen taproom waar je vers bier van de tap drinkt met uitzicht op de ketels waarin ze gebrouwen zijn. Dat wilden we in onze eigen brouwerij ook.” Daarnaast geven de broers elke zaterdag een rondleiding door de brouwerij en is het mogelijk om bijvoorbeeld je verjaardag in het proeflokaal te vieren.

Openingsweekend

Op 11 en 12 oktober wordt de opening van het proeflokaal gevierd. Tijdens dit weekend kan je als eerste het bier uit een van de zestien gloednieuwe tapkranen zien stromen. Beide dagen is er een XXL-spelletjeshoek voor groot en klein, live DJ’s en kunnen alle bezoekers collectief een nieuw vandeStreek-etiket ontwerpen. Het openingsweekend vindt plaats op vrijdag 11 oktober van 16:00 tot 23:30 en zaterdag 12 oktober van 13:00 tot 23:30. Het vandeStreek proeflokaal is te vinden aan de Ontariodreef 43 in Utrecht.