Op 17 januari is met een volledig vernieuwd decor in Rotterdam Ahoy de 21ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE gestart. Bezoekers werden verrast door de unieke opstelling van het podium dat in de lengte van de zaal is geplaatst met daarboven een 70 meter lang videoscherm. Niet alleen het decor is dit jaar opvallend anders, ook zijn er dit jaar meer duetten dan ooit met maar liefst 22 artiesten. 

Nadat eerder Anouk, Nick & Simon, Miss Montreal, Jeroen van Koningsbrugge, Maan, DI-RECT, Kraantje Pappie, Ronnie Flex, De Dijk, Sunnery James & Ryan Marciano, Lil Kleine en André Hazes werden aangekondigd kwamen daar ook nog Marco Borsato, Guus Meeuwis, Chef’ Special, Xander de Buisonjé, Joris Rasenberg (Abel), Wulf, Frenna, Glennis Grace, Thomas Acda en Lee Towers bij. De Vrienden van Amstel LIVE kent in 2019 ook al een groot aantal debutanten. Voor Maan, Sunnery James & Ryan Marchiano, Chef’ Special, Frenna, Wulf en Lee Towers is het de eerste keer dat zij deelnemen aan de concertreeks in de grootste kroeg van Nederland. 

‘Mr. Ahoy’ Lee Towers brengt zijn You’ll Never Walk Alone in een zeldzame vertolking met rockband DI-RECT. Marco Borsato geeft op ‘de Vrienden’ vast een voorproefje van zijn concerten in De Kuip deze zomer. Grote hits als De Waarheid en De Bestemming zijn speciaal in een nieuw jasje gestoken in samenwerkingen met Kraantje Pappie en Marcel Veenendaal terwijl het relatief onbekende ‘Waarom’ in duet met Glennis Grace vele mensen tot tranen toe roert. Dat De Vrienden van Amstel ook in deze reeks weer onderdak biedt aan vrijwel elk genre blijkt uit het feit dat ook de top van de Nederlandse urban scene dit jaar in Ahoy verblijft. De samensmelting van ‘Onderweg’ met Abel en Guus Meeuwis en ‘Verleden Tijd’ van Frenna en Lil Kleine is typerend voor de variëteit van het evenement. 

Ook op televisie

De 11 shows trekken in totaal zo’n 145.000 bezoekers en vinden plaats op 17, 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27 en 28 januari. Coen & Sander zullen op 17, 21, 23 en 24 januari live uitzenden vanuit de backstage bar in Ahoy Rotterdam. De Vrienden van Amstel LIVE wordt op zaterdag 2 februari om 20.00 uur uitgezonden op SBS6.