De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2021’-verkiezing is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze prestigieuze titel. Met een score van 98% behaalde Vicaris Tripel van brouwerij Dilewyns de hoogste score in het klassement van 2021. Daarmee wint Vicaris Tripel de titel ‘Bier van het jaar’. De Bier van het jaar-verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Rhodesian van Brouwerij Frontaal behaalde tevens een mooie score waarmee zij op een tweede plek zijn geëindigd. Maar Vicaris Tripel van brouwerij Dilewyns wist de beste score te behalen en stond sinds september op kop en werd daarna niet meer ingehaald.

Vicaris Tripel

Deze Belgische tripel is ongefilterd en ongepasteuriseerd met een rijping van veertien weken. Vicaris Tripel is een zacht en toegankelijk bier met een fruitige toets, een aanrader voor zowel de geoefende als de niet-geoefende bierliefhebber. De klanten die dit bier geproefd en beoordeeld hebben zijn duidelijk in hun keuze! Meer dan 98% van de stemmers zei ‘Ja!’tegen dit bier. Mitra en Bier! magazine feliciteren brouwerij Dilewyns met het behalen van deze mooie prestatie!

Bier van het jaar-verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een speciaalbier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘Bier van de maand’ en doen de bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar’-verkiezing. Op mitra.nl kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoeker geeft bij het stemmen aan of hij/zij het bier goed of niet goed vindt. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste score wint uiteindelijk de verkiezing.

Bekijk de complete einduitslag op https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar/winnaar-2021

Nieuwe kansen in 2022

Ook in 2022 selecteren Mitra en Bier! magazine iedere maand een bijzonder bier, dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2022’. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar