De Week van het Nederlandse Bier komt er weer aan! Elf dagen lang wordt bier van Nederlandse bodem in de spotlights gezet. Van 14 t/m 24 mei a.s. kunnen brouwerijen, horecaondernemers, slijterijen en andere organisaties uit het hele land biergerelateerde activiteiten aanbieden. Van speciale bierdiners en proeverijen tot quizzen, workshops en bierwandelingen. Brouwerijen die het unieke verhaal achter hun bier met liefhebbers willen delen, kunnen een kijkje achter de schermen geven tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen die eveneens van 14 t/m 24 mei plaatsvinden. Vanaf donderdag 6 februari is het mogelijk om activiteiten aan te melden via de website. Meer informatie is te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Voor de bierdrinker, liefhebber en ontdekker

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier en de Nederlandse Brouwerijdagen laten deelnemers aan de consument zien hoe veelzijdig bier is. Brouwerij Othmar Bier deed in 2019 mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen: “Het publiek was heel gemengd. Enerzijds waren er veel bezoekers die ons bier al kenden en leuk vonden om meer over de brouwerij te leren. Er waren ook mensen bij die nog onbekend waren met ons bier. Daar hebben weer nieuwe liefhebbers aan overgehouden. Het verhaal achter ons bier kunnen mensen wel waarderen”.

Zet samen bier op de kaart

Door samen op te trekken wordt bier letterlijk en figuurlijk op de kaart gezet. De organisatie benadrukt dit jaar het belang van lokale samenwerking. Voorzitter Dyann van Alderen: “Door samen met nabijgelegen horeca en brouwerijen verschillende activiteiten te organiseren, gaat de Week van het Nederlandse Bier ook op lokaal niveau leven. Ieder restaurant een eigen biergerecht laten aanbieden, een biertour door het centrum van een stad of iedere avond in een ander café een bierpubquiz zorgen ervoor dat bier echt in de schijnwerpers komt te staan en we gezamenlijk meer publiek bereiken”.

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier kunnen hun activiteiten eenvoudig aanmelden via de website. Zij kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatietoolkit en organisatietips.

Nederlands Bierproeffestival

De Week van het Nederlandse Bier gaat traditioneel van start met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Van 14 t/m 16 mei wordt de kerk omgetoverd tot walhalla voor bierdrinkers, liefhebbers en fijnproevers. Drie dagen lang presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren op het Nederlands Bierproeffestival. Tijdens het festival is er de mogelijkheid om met brouwers in gesprek te gaan over hun bieren en het brouwproces. Ook worden diverse interessante masterclasses gegeven door deskundige bierkenners. Kaarten voor het Nederlands Bierproeffestival en de masterclasses zijn vanaf donderdag 6 februari online te koop. Tot en met 20 februari geldt een Early Bird-korting van 2,50 euro per entreeticket (zolang de voorraad strekt). Kijk voor meer info ook op www.weekvanhetnederlandsebier.nl/masterclasses

Programma

14 t/m 16 mei 2020     

Nederlands Bierproeffestival in Den Haag

14 mei 2020     

Officiële opening van de Week van het Nederlandse Bier en bekendmaking Beste Bier van Nederland 2020

20 mei 2020

CRAFT Mega Collab

14 t/m 24 mei 2020

Nederlandse Brouwerijdagen

Brouwerijen door het hele land geven een kijkje achter de schermen

14 t/m 24 mei 2020

Week van het Nederlandse Bier

Brouwerijen, horecaondernemingen, slijterijen en andere organisaties door het hele land organiseren bieractiviteiten

Stichting Week van het Nederlandse Bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, CRAFT, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra drankenspeciaalzaken, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! Magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.