Op zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus strijken 36 Nederlandse én buitenlandse top craft beer brouwers neer op het iconische terrein van het Evoluon, waar het Eindhovense Van Moll Craft Beer voor de vijfde keer haar jaarlijkse bierfestival organiseert. Op zondag 25 augustus zal ook Bierradio.nl aanwezig zijn voor het opnemen van podcasts.

Craft beer is here to stay! In Eindhoven en de rest van Nederland kunnen we op steeds meer plekken goed bier krijgen en zo kennis maken met de rijkdom en diversiteit die ambachtelijk bier biedt. Van Moll, sinds 2013 actief, draagt daar met haar eigenzinnige bieren en brewpub in het centrum van de stad voor een belangrijk deel aan bij. Eén keer per jaar nodigt zij een aantal gelijkgestemde, en net zo eigenzinnige collega’s uit om de liefde voor goed bier te delen. En omdat het de vijfde jubileum editie is, doen ze dat dit keer twee dagen!

De brouwerijen die Van Moll heeft uitgenodigd laten een dwarsdoorsnee zien van het lokale en internationele craft beer-landschap. Haast niet meer weg te denken Nederlandse brouwers als Jopen, De Molen en Uiltje vinden jonge honden als Walhalla, Rock City Brewing en Vandestreek naast zich, terwijl ook internationale toppers als Buxton uit Engeland en The Bruery uit de VS acte de présence geven.

Speciaal voor deze vijfde editie van hun feest is Van Moll op een veertiendaagse brouwtournee door het Verenigd Koninkrijk gegaan, waarbij ze zeven bevriende brouwerijen aandeden en natuurlijk met ieder van hen een ‘collaboration’ bier brouwden. Deze bieren zullen op 24 en 25 augustus voor het eerst in Nederland getapt worden.

Net als vorig jaar zullen de bordessen, terrassen en het grasveld rondom de vijver van het Evoluon omgetoverd worden tot een gezellig festivalterrein, waar unieke bieren vergezeld kunnen worden van geweldig eten, en waar zowel de gevorderde bierproever als de ontdekkingsreiziger in bierland iets van hun gading kan vinden. En ook aan de BOB, de niet bierdrinkende vrienden en kinderen is gedacht.

Aanvullende info:

Wat? : Van Moll Fest 2019. Een bierproeffestival met 36 nationale en internationale brouwerijen

Waar? : Evoluon, Noord Brabantlaan 1A, Eindhoven

Wanneer? : Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019, van 13:00 tot 21:00 uur.

Entree? : voorverkoop via: www.vanmollcraftbeer.com