Midden november verwierf de Warsteiner Group een minderheidsbelang in de Rye River Brewing Company. De Ierse ambachtelijke brouwerij is gevestigd in Celbridge, een buitenwijk van Dublin, en werd in oktober 2013 opgericht door Tom Cronin. Het produceert een breed scala aan producten en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen. Net als Warsteiner is de Rye River Brewing Company een door de eigenaar gerund bedrijf. De focus zal liggen op het uitbreiden van de activiteiten in Europa en internationaal.

Een ander ding dat deze twee bedrijven met elkaar verbindt, is een sterke nadruk op kwaliteit – het was een sleutelfactor in de beslissing om de krachten te bundelen. Catharina Cramer, eigenaar van de Warsteiner Group: “Onze gedeelde waarden en overtuigingen zijn erg belangrijk voor ons, en beide partijen zijn geïnteresseerd in een langdurige samenwerking. Onze bedrijven geloven in familiebedrijven, teamwerk en liefde voor hun regio, en beiden hebben passie voor hun vak.”

“Onze verwerving van een strategisch belang in de Rye River Brewing Company is in overeenstemming met onze gedeelde lange termijndoelen. Dit omvat het internationaal vermarkten van ons portfolio – onze producten worden nu bijvoorbeeld in Ierland verkocht – en het uitbreiden van de productiecapaciteit in de Celbridge-brouwerij”, zegt Helmut Hörz, CEO & CFO en voorzitter van de raad van bestuur van de Warsteiner Group. “Tegelijkertijd stelt deze alliantie ons in staat om ons assortiment voor de retail- en horecasector verder uit te breiden. Dit helpt ons om ons doel te bereiken om aan het volledige spectrum van consumentensmaken te kunnen voldoen.”

Tom Cronin, oprichter en CEO van de Rye River Brewing Company, deelt deze mening: “De steun van Warsteiner biedt ons de kans om onze focus op Europese en internationale markten te vergroten en te voldoen aan de groeiende vraag naar specialiteiten zoals stout, pils, Irish ale en IPA buiten Ierland.” Om ervoor te zorgen dat beide bedrijven nauw kunnen samenwerken bij al hun acties en doelen, is Helmut Hörz nu ook lid van de raad van bestuur van de Ierse brouwerij.