De winnaar van de ‘Bier van het jaar 2019 verkiezing’ is bekend! In totaal streden 12 bieren om deze titel. Al sinds de zomer stond Joey Greenhorn, de restless IPA van Kompaan, bovenaan de lijst en wist zijn plek te behouden. Paix Dieu wist het nog spannend te maken in december maar deze tripel eindigde uiteindelijk op de derde plek. Ook Said&Done van De Molen behaalde een mooie score waarmee zij op een tweede plek zijn geëindigd.

Met een score van 95% behaalde deze IPA dus de hoogste score in 2019. Daarmee wint Kompaan – Joey Greenhorn de titel ‘Bier van het jaar 2019’. De Bier van het jaar verkiezing werd voor de tweede keer georganiseerd door Mitra drankenspeciaalzaken en Bier! magazine.

Kompaan – Joey Greenhorn

Joey Greenhorn is een van de zeven bieren uit de ‘Foreign Legion’ range van Kompaan en werd als eerste uit deze reeks al in 2017 geïntroduceerd. Het bier wordt gebrouwen met drie verschillende hopsoorten: Equinox, Cascade en Simcoe. Het bier is daardoor zeer fris en fruitig met tonen van tropische vruchten en citrus. De klanten die dit bier geproefd en beoordeeld hebben zijn duidelijk in hun keuze! Meer dan 95% van de stemmers zeiden ‘Ja!’ tegen dit bier waardoor Kompaan de ‘Bier van het jaar 2019’ verkiezing heeft gewonnen. Mitra en Bier! magazine feliciteren Kompaan met deze mooie prestatie!

Bier van het jaar verkiezing

Al jaren lichten Mitra en Bier! magazine iedere maand een bepaald speciaalbier uit. Sinds 2018 krijgt dit bier de titel ‘bier van de maand’ en doen de bieren automatisch mee aan de ‘Bier van het jaar verkiezing’. Op mitra.nl kunnen liefhebbers elke maand hun stem uitbrengen. De bezoeker geeft bij het stemmen aan of hij/zij het bier goed of niet goed vindt. Hoe meer positieve stemmen, des te beter de overallscore. Het bier met de hoogste beoordeling wint uiteindelijk de verkiezing.

Bekijk de complete einduitslag op https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar/winnaar-2019

Nieuwe kansen in 2020

Ook in 2020 selecteren Mitra en Bier! magazine iedere maand een bijzonder bier dat daarmee tevens kans maakt op de titel ‘Bier van het jaar 2020’. In januari is Davo – Migaloo verkozen tot bier van de maand en daarmee de eerste kandidaat in 2020. Wederom een bier met een bijzonder verhaal want een deel van de opbrengst die Davo realiseert met de verkoop van Migaloo wordt ingezet om de zogenaamde plastic soep in de oceanen te bestrijden. Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar