Op 8 november, precies twee jaar na de grote brand, werd de nieuwe spits op de toren van de Laurentiuskerk geplaatst. Een spectaculair moment dat Wispe bier aangrijpt om hun crowdfundingcampagne te lanceren voor een bierbrouwerij in de kerk. Ook binnen ondergaat de Laurentiuskerk een ware metamorfose. Naast drie koperen brouwketels komen in de kerk acht lagertanks en een afvullijn te staan. Wispe kan hiermee 250.000 liter bier per jaar brouwen. Verder opent de brouwer er een proeflokaal, bierwinkel en brouwlab waar nieuwe bieren worden ontwikkeld.

De bouw van de nieuwe torenspits was voor de inwoners van Weesp goed te volgen. Op het plein naast de kerk werd de 25 meter hoge spits herbouwd. 8 november, precies twee jaar na de brand, werd het bouwwerk met behulp van twee grote kranen op de 40 meter hoge toren gehesen. Ook de ambachtelijke jeneverstokerij van Anker Weesp krijgt een plek in de brouwerij. Op een steenworp afstand van de kerk zal Wispe de hop gaan verbouwen voor hun bieren.

Overnachten

Een groot deel van de financiering van de plannen is rond, maar Jerrit, Jitze en Remko Vellenga zijn er nog niet. Het hoogtepunt van de verbouwing grijpen de broers aan als startschot voor hun crowdfundingcampagne. Om hun droom waar te maken willen de broers met crowdfunding de komende twee maanden € 150.000 tot € 200.000 ophalen. Naast een goed rendement en een vermelding van je naam in de brouwerij, ontvangen investeerders leuke extra’s. Tegelijkertijd wil Wispe met de campagne geïnteresseerden bij de plannen betrekken. Onder alle investeerders verloot Wispe ook een bijzondere overnachting boven de brouwerij. In de kerktoren waar eens de klokken van de Laurentiuskerk hingen, komt namelijk een unieke hotelkamer. Alle initiatieven rond de crowdfundingcampagne van Wispe zijn te vinden op www.wispe.nl/crowdfunding.