Met de zomer in volle gang brengt Maximus Brouwerij uit Utrecht twee nieuwe bieren met veel zomerfruit uit onder haar Circus Maximus label: Mango Sticky Rice Pale Ale (6%) en Fruity Phoenix Hybrett Blend (6,5%). Mango Sticky Rice Pale Ale (6%) is een bierticket to-the-tropics gebaseerd op het gelijknamige Thaise dessert. De Fruity Phoenix Hybrett Blend (6,5%) is een blend van een funky brett pale ale op abrikozen en een kettle sour vergist op zure kersenpuree.

Mango Sticky Rice Pale Ale (6%) is een bierticket to-the-tropics gebaseerd op het gelijknamige Thaise dessert. De ‘deconstructed’ bierversie bevat alle ingrediënten die je ervan mag verwachten: een volromige smaak met een zoetje waarin veel mango, verse èn geroosterde kokos, gepofte rijst en melksuiker tevoorschijn komen. Een mooie biscuitachtige basismout, fruitige hoppen als Sabro en Bru-1 en de Verdant Ale-gist maken het geheel af. Met een lenige acrobate op het blik die zich in bochten wringt om maar niets van dit fruitige bier te missen!

De Fruity Phoenix Hybrett Blend (6,5%) is een blend van een funky brett pale ale op abrikozen en een kettle sour vergist op zure kersenpuree. Deze ‘hybrett blend’ brengt funk, bitter, abrikoos en zure kers mooi samen in een bier dat kleurt als de ondergaande zon. Een echt zomers bier met veel fruit. Met op het blik een uit de as herrezen dame met een wat donker karakter. Ze kijkt streng, maar is een lieverd die zich met veel fruit en vrolijkheid bloot geeft.

In de Circus Maximus-lijn van Maximus Brouwerij krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. Beide bieren zijn verkrijgbaar op blik, Fruity Phoenix is ook op fust verkrijgbaar.