Trappistenbrouwerij De Kievit vierde haar zesde verjaardag op 6 december met een primeur. Zundert 10 Trappist komt gelimiteerd beschikbaar voor een thuistapsysteem. Het is voor het eerst dat een trappistenbier in een andere verpakking wordt aangeboden dan uit fles of fust. Het bier is vanaf 6 december beschikbaar in tweeliter-vaten voor het thuistapsysteem The SUB, te bestellen via www.beerwulf.com.

Broeder Christiaan noemt het een spannende innovatie: “Voor het eerst bestaat de mogelijkheid om thuis zelf een trappistenbier te tappen. We hebben ervoor gekozen om in deze feestmaand met Zundert 10 dit experiment aan te gaan. Onze quadrupel is bij uitstek een bier om samen met vrienden van te genieten. Het is zo een extra feestelijke verjaardag voor de brouwerij, want vandaag lanceren we ook Zundert 10 op fust in onze thuisgemeente Zundert. Voor wie de reis naar hier niet kan maken, bestaat nu toch de mogelijkheid om te genieten van een getapt glas Zundert.” Het bier is uitsluitend online te bestellen via www.beerwulf.com.

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug. Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.