Op de zesde Dutch Beer Challenge – de prestigieuze en enige Nederlandse wedstrijd voor professionele Nederlandse bierbrouwerijen – is het bier Zuster Agatha van de Muifelbrouwerij uit Oss in de prijzen gevallen. In de categorie Donker/Gerstewijn won de Zuster Agatha een zilveren medaille.

Muifelbrouwer Martin Ostendorf is super trots: “Zuster Agatha is al sinds 2006 de parel van de Muifelbrouwerij. In 2015 werd het bier al uitgeroepen tot lekkerste bier van Brabant, nu zijn wij natuurlijk super trots dat we wederom een mooie prijs in ontvangst mogen nemen.”

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via een livestream op 2 april 2020. Aan de 46 winnende brouwerijen worden later dit jaar in totaal 25 gouden, 26 zilveren en 30 bronzen medailles uitgereikt, bij elkaar dit jaar dus 81 winnende bieren. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2020’ zal op 14 mei 2020 bekend gemaakt worden, eveneens tijdens een livestream op internet.

Links
https://www.dutchbeerchallenge.nl/editie-2020/

http://www.muifelbrouwerij.nl/