Op 23 en 24 april vindt in de Brabanthal in Leuven de 17e editie van het Zythos Bierfestival plaats. Na twee jaar afwezigheid zijn zowel Zythos vzw als de brouwers klaar om er opnieuw een topeditie van te maken. 108 Belgische brouwerijen en bierfirma’s brengen dit jaar maar liefst 707 verschillende bieren mee naar Leuven. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival zullen er meer dan 600 bieren te proeven zijn.

 61 van deze bieren worden in primeur voorgesteld op het Zythos Bierfestival en 16 ervan werden zelfs exclusief voor het festival gebrouwen. Deze bieren zal je dus nergens anders kunnen proeven. Van de 707 bieren zijn er 4 glutenvrij. Ook dit is een primeur in de geschiedenis van het ZBF.

Redenen genoeg dus voor bierliefhebbers van over de hele wereld om af te zakken naar het Zythos Bierfestival. Voorlopig kochten mensen uit 22 verschillende landen reeds hun ticket in voorverkoop. COVID-19 houdt het internationale publiek duidelijk niet tegen om voor de Belgische biercultuur naar Leuven af te zakken. Wie er nog bij wil zijn kan tot en met 21 april een startpakket kopen in voorverkoop (10% korting) of kan het weekend zelf een startpakket kopen aan de kassa. Een startpakket bevat een proefglas (10 cl) en 10 jetons.